Donzen dekbedden

Bij Löwik Wonen & Slapen ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment donzen dekbedden. Denk je erover na om een donzen dekbed aan te schaffen? Wellicht om het comfort dat een dekbed dons biedt of vanwege de antiallergische eigenschappen. Bekijk de volledige collectie online of lees meer over de eigenschappen en voordelen van onze donzen dekbedden.

Waar bestaat een dekbed dons uit?

Een dekbed dons is een dekbed met een natuurlijke vulling van dons en veren. De kwaliteit van een donzen dekbed kan veel verschillen. De kwaliteit wordt door verschillende factoren bepaald, waarbij de verhouding veren/ dons het belangrijkste is. Wanneer je een hoog percentage dons in je dekbed hebt, profiteer je ook meer van de isolerende eigenschappen van dons. Een hoge percentage dons kost daarentegen ook meer, maar wanneer je een dekbed dons goed onderhoudt, heb je er ook vele jaren plezier van.  

Kies je voor een dekbed ganzendons of eendendons?

Ganzendons wordt gezien als een hoogwaardige dons en is ook prijziger dan eendendons. Dit komt doordat ganzendons grotere vlokken heeft en daarmee een hogere vulkracht. Bij een hoge vulkracht is er minder dons nodig voor een goede isolatie. Hierbij is het wel belangrijk dat een goede kwaliteit ganzendons wordt gebruikt. Wanneer het ganzendons van lagere kwaliteit is, kan een hoogwaardige eendendons soms beter zijn. Laat je daarom altijd goed informeren op het moment dat je een ganzendons dekbed aanschaft.

Verantwoord dons met de dekbedden van Ducky Dons

Bij Löwik bieden we hoogwaardige kwaliteit donzen dekbedden van het merk Ducky Dons aan. Het dons dat gebruikt wordt, is een bijproduct van de voedingsindustrie. We vinden het welzijn van de dieren ook belangrijk, net als de producenten van Ducky Dons. Daarom zijn al onze dekbedden en kussens van Ducky Dons RDS gecertificeerd.

4-seizoenen dekbed dons

Wil je het hele jaar door een comfortabel dekbed dons? Kies dan voor een donzen dekbed 4 seizoenen. Zo heb je met een 4-seizoenen dekbed dons ieder seizoen een comfortabel dekbed. In de zomer gebruik je een dunner dekbed, in de herfst of lente een wat dikker dekbed en als het echt winters koud is, bevestig je beide dekbedden aan elkaar voor een heerlijk warm bed. Wist je dat dons niet alleen goed isoleert, maar ook zeer goed ventileert? Dit in combinatie met een fijn geweven tijk zorgt ervoor dat huismijten geen comfortabele verblijfplaats hebben in een donzen dekbed. Heb je last van een huisstofmijt allergie, dan is een dekbed dons een prima oplossing. Bekijk ons ruime assortiment donzen dekbedden online of kom langs in de winkel! Onze slaapspecialisten staan voor je klaar. Donzen dekbedden