Wollen dekbedden

Iedereen heeft andere voorkeuren qua dekbedden. De één slaapt liever onder een lekker warm en zwaar dekbed, terwijl de ander liever koel wil slapen. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je diverse dekbedden, waaronder wollen dekbedden. Wollen dekbedden zijn comfortabel, natuurlijk en warm. Bekijk ons aanbod online of komt langs bij ons in de winkel in Vriezenveen.

Een wollen dekbed kopen

In ons assortiment vind je diverse dekbedden, bijvoorbeeld een donzen dekbed, katoenen dekbed of een wollen dekbed. De dekbedden hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo is een wollen dekbed lekker warm en laat het goed vocht door. Ze voelen in de zomer lekker luchtig aan en in de winter heerlijk warm. Wollen dekbedden zijn wel duur en relatief zwaar. Wollen dekbedden hoeven niet in de wasmachine, want ze zijn zelfreinigend. Dagelijks opschudden en regelmatig luchten volstaat. Synthetische dekbedden moeten daarentegen wel in de wasmachine. Deze dekbedden voelen licht aan en zijn geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een nadeel van synthetische dekbedden is dat ze vocht minder goed doorlaten. Hierdoor kan het dekbed soms zweterig en warm aanvoelen. Wil je liever een dekbed dat goed vocht opneemt? Ga voor een donzen dekbed. Dons is een populaire dekbedvulling, maar deze dekbedden kunnen wel erg prijzig zijn. Het voordeel van een donzen dekbed is dat het warmte goed vasthoudt. Daarnaast gaat dons zeer lang mee, mits je het goed onderhoudt. Weet je niet zo goed welk type dekbed het beste bij jou past? Kom eens bij ons langs. Onze slaapexperts geven jou graag vrijblijvend advies.

Diverse maten wollen dekbedden

Wol is een natuur product. Het wol dat in het dekbed zit bevat de stof lanoline. Deze stof, een soort vet, zorgt ervoor dat het wol een zelfreinigende werking heeft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat vocht en kou ’s nachts ver uit jouw buurt blijven. Wol is wol, maar er is wel degelijk een verschil tussen de verschillende soorten wollen dekbedden. Meer weten over de verschillende soorten wol? Kom eens bij langs. Op onze slaapafdeling kun je al onze dekbedden bekijken en krijg je daarnaast deskundig advies van onze medewerkers. Tot slot zijn onze wollen dekbedden verkrijgbaar in verschillende maten, zowel eenpersoons als tweepersoons. Let er wel op dat je het juiste formaat dekbed wol koopt, zodat je niet een te klein of te groot dekbed hebt. Heb je bijvoorbeeld een twijfelaar 120×200? Ga dan voor een dekbed van 140×200 of 200×200. Wanneer je samen met jouw partner slaapt dan kun je beter voor de 200×200 gaan. Onze medewerkers kunnen jou hierin ook advies geven, mocht je het niet zeker weten.