Tweepersoons dekbedden

De keuze van een dekbed is zeer persoonlijk. De één slaapt liever koel en de ander slaapt liever warm onder een goed isolerend dekbed. Of je nu onder een donzen, wollen, synthetisch of een 4-seizoenen dekbed wil slapen, bij Löwik Wonen & Slapen vind je jouw perfecte tweepersoons dekbed. Bekijk onze ruime collectie tweepersoons dekbedden online of in onze winkel.

Een tweepersoons dekbed kopen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je de beste dekbedden merken zoals Auping, Tempur, Avek, Comfort Suite en Ducky Dons. De tweepersoons dekbedden zijn verschillend in kwaliteit, materiaal en vulling. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijk luchtig donzen dekbed. Een donzen vulling van een dekbed bestaat uit veel pluizige donsveertjes. Niets houdt beter de warmte vast dan donzen veertjes. Ganzendons is pluiziger en dus warmer dan eenden dons. Naast dons kunnen er ook veertjes en breukdeeltjes in een dekbed zitten. Naast een donzen dekbed kun je ook kiezen voor een wollen dekbed of een polyester dekbed. Wol heeft verende eigenschappen, neemt vocht op, heeft een hoge isolatiewaarde en is antibacterieel. De structuur van de wol heeft fijne eigenschappen voor een comfortabel, natuurlijk en warm dekbed. Synthetische dekbedden zijn gemaakt van microvezels van polyester. Het grote voordeel is dat deze vulling zeer licht en zacht is. Verder zijn deze dekbedden praktisch in gebruik, omdat ze eenvoudig thuis gewassen kunnen worden. Dit is prettig voor mensen met een allergie als astma, huisstofmijt en eczeem. Wil je meer informatie over tweepersoons dekbedden? Vraag onze slaapexperts naar meer informatie.

Waar je op moet letten bij het kopen van een dekbed

Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor dekbed jij het liefste wil. Een dekbed gaat tenslotte lang mee. Wij zetten nog een aantal belangrijke punten onder elkaar waar je over na moet denken voordat je een 2 persoons dekbed gaat kopen. Spreiding: Het is fijn als de vulling gelijkmatig verspreid is en goed blijft zitten. Een synthetische of wollen vulling kan moeilijk verschuiven, omdat de vulling meestal uit één deel bestaat. Een donzen dekbed bestaat uit vakken die gevuld worden. Hoe groter de vakken, hoe groter de kans op verschuiven. Tijk: De tijk van het dekbed is de buitenste laag stof. Deze stof bestaat meestal uit een katoenen stof. Het is bij een donzen en wollen dekbed fijn als dit een dicht geweven stof is, zodat er niets van binnen naar buiten kan steken. Verder kan deze laag stof behandeld zijn voor huisstofmijt, lees goed op de labels wat je van de tijk mag verwachten of laat je adviseren door een van onze specialisten. Vierseizoenen: Sommige dekbedden bestaan uit twee helften, een zomerdeel en een lente dan wel herfstdeel. Als de delen aan elkaar zitten is het een dik winterdeel. Met het wisselende weer in Nederland heb je op deze manier veel mogelijkheden tot jouw beschikking. Wassen: Er zijn dekbedden die thuis in de wasmachine gewassen kunnen worden, dit is allemaal zichtbaar op het label van het dekbed. Een wollen dekbed kan in sommige gevallen thuis in de wasmachine gewassen worden, maar een andere mogelijkheid is chemisch reinigen bij een stomerij. Een dekbed met dons als vulling zul je altijd professioneel moeten laten reinigen, thuis kunt je hem wel goed laten luchten en uithangen. Gewicht: Hoe zwaar een dekbed aanvoelt, hangt vooral af van de soort vulling. De zwaarte is een kwestie van gevoel, maar de meeste mensen vinden een zwaarder dekbed prettiger slapen. Ze associëren dit met warm en denken dat dit beter isoleert. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn, de warmte van een dekbed wordt vaak vermeld in warmteklasse. Huismijt: Sommige dekbedden zijn behandeld om huismijt te voorkomen. Dit kan doordat de tijk op een speciale manier is geweven of behandeld.