Luxe dekbedovertrekken

Ben jij op zoek naar luxe dekbedovertrekken? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een divers assortiment dekbedovertrekken van verschillende materialen als satijn, katoen en flanel. Wil je liever een effen luxe dekbedovertrek of met een mooie print? De keuze is aan jou! Bekijk ons assortiment luxe dekbedovertrekken online of kom eens langs in de winkel.

Welk materiaal kies jij voor een luxe dekbedovertrek?

Het materiaal van een dekbedovertrek bepaalt deels jouw nachtrust. De verschillende materialen van een luxe dekbedovertrek hebben ieder hun eigenschappen. Zo voelt een flanellen dekbedovertrek lekker zacht en warm aan en is het een heerlijk materiaal voor in de winter. Een satijnen dekbedovertrek kan in de zomer vrij klam aanvoelen. Een katoenen dekbedovertrek voelt daarentegen een stuk koeler aan en is daarom een betere optie voor de zomer. We informeren je graag over de verschillende eigenschappen van luxe dekbedovertrekken van verschillende materialen.

Satijnen dekbedovertrek

Satijn is eigenlijk geen materiaal, maar een weeftechniek. De draden worden met deze weeftechniek strakker op elkaar geweven, tevens worden er ook meer draden per vierkante inch gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de stof een stuk dichter is, waardoor er een mooie glans ontstaat. Dit geeft het dekbed een luxueuze uitstraling. Niet alleen heeft de stof een mooie glans door deze weeftechniek, maar het zorgt er ook voor dat de stof heel glad en soepel aanvoelt. Een luxe dekbedovertrek van satijn kan bestaan uit twee materialen: Polyester of Katoen. Polyester-satijn Polyester-satijn – ook wel glanssatijn genoemd – heeft in vergelijking met katoen-satijn een hogere glans omdat het een synthetische stof is. Daardoor voelt het ook een stuk gladder aan en wordt zelf als glibberig gezien. Polyester-satijn heeft ook een positieve werking op je huid en haar. Het nadeel van polyester-satijn is dat – omdat het een synthetische stof is – het klam aan kan voelen. Vooral is de zomer. Dit komt doordat de stof minder ademt dan katoen en ook minder goed in staat is om vocht op te nemen. Katoen-satijn Katoen-satijn heeft net als polyester-satijn een luxe uitstraling, met een iets subtielere glans. Dit komt doordat de garen van katoen van zichzelf wat doffer zijn. Katoen-satijn heeft ook de voordelen van katoen: het is goed ademend en vocht absorberend. In de zomer voelt dit materiaal ook koel op je huid. Dit is het ideale luxe dekbed voor in de zomer.

Katoenen dekbedovertrek

Een katoenen dekbedovertrek heeft vele positieve eigenschappen. Ben je op zoek naar een dekbedovertrek luxe, dan kan een mooie kwaliteit katoenen dekbedovertrek het bedlinnen zijn dat je zoekt. Een katoenen dekbedovertrek voelt zacht aan op de huid, ademt goed en is vocht absorberend. Daarnaast is het ook een duurzaam en sterk materiaal. Hier heb je ook verschillende varianten op zoals de percale katoen en flanel (opgeruwd katoen).

Je eigen hotelervaring met een dekbedovertrek luxe

Weet jij al welk luxe dekbedovertrek je wilt? Ga je voor een katoen-satijnen dekbedovertrek van Cinderella met een luxe maar subtiele glans of ga je voor een katoenen dekbedovertrek? Kom je er niet uit? Onze beddenspecialisten helpen je graag met jouw zoektocht naar de perfecte dekbedovertrek luxe. Bekijk het volledige assortiment luxe dekbedovertrekken online of kom langs!

Alle categorieën