Velvet banken

Velvet, ook wel fluweel of velours genoemd, is een van de grootste trends op dit moment. Een velvet bank of fauteuil geeft een chique en tegelijkertijd een warme uitstraling aan jouw interieur! Bij ons vind je een ruime collectie velvet banken in verschillende stijlen. Waar je ze eerst alleen in klassieke interieurs zag, zien we ze nu overal!

De velvet bank in verschillende woonstijlen

Een velvet bank heeft van zichzelf een iets klassiekere stijl, omdat de fluwelen stof veel in klassieke interieurs wordt gebruikt. Tegenwoordig zien we de trendy stof op vele soorten banken en fauteuils in verschillende woonstijlen. Een velvet bank met een gecapitonneerde rug past erg mooi in een klassiek interieur, maar gaat ook goed in de mix met industrieel. Ook de kleur van de stof doet hierin veel. Heb je een modern interieur? Kies dan voor een wat eenvoudiger model met strakke lijnen en kussens. Ook een moderne kleur zoals licht grijs of een felle kleur past hier goed bij. Heb je een landelijk interieur, ga dan voor een bank met losse kussens. Een lichtblauwe tint of een natuurtint past hier goed bij. Zo kan de favoriete velvet stof in ieder interieur terecht. Vind je het lastig om een model en/of kleur te vinden dat goed bij jouw interieur past? Vraag dan onze interieuradviseurs om advies. Zij denken graag met je mee!

Be brave, ga voor kleur!

Hou jij er wel van om wat kleur in je interieur te gebruiken of ben je op zoek naar een echte sfeervolle eyecatcher in jouw woonkamer? Ga dan voor kleur! Velvet banken lenen zich namelijk perfect voor een mooie kleur. Door de lichte vleug en glans in de stof geeft het een rijke uitstraling. Ook komt een mooie warme kleur of juist een fel tintje goed tot zijn recht bij een velours stof. Zo zien we tegenwoordig veel velvet banken in een warme okergele kleur, smaragdgroen, maar ook diepblauwe kleuren en een oranje roestachtige kleur worden we vrolijk van! In de collectie van IN.House, Feelings en Furninova hebben we een aantal prachtige fluwelen banken in de showroom staan, kom je proefzitten?

Welke bank past in jouw interieur?

Wanneer je van plan bent om een nieuwe bank aan te schaffen, is het goed om van tevoren eerst te bedenken wat voor model je graag wilt, welke functionaliteit en eisen het moet hebben en hoe groot de bank mag zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je graag een bank met een longchair wilt waar je ‘s avonds fijn op kunt relaxen. Heb je nu gewoon een 2,5- of 3-zitsbank, dan veranderd de loopruimte. Bekijk daarom altijd of dit goed in de ruimte past en het niet te vol wordt. Heb je een kleine of smalle woonruimte, dan kun je ook voor een losse hocker kiezen die je voor de bank kunt zetten, maar ook als salontafel kunt gebruiken met een dienblad of als extra zitplek. Meet in ieder geval de ruimte goed op of neem voor de zekerheid een plattegrond mee van de woonruimte. Onze interieuradviseurs adviseren je graag over de ideale indeling. Ook is het goed om te kijken naar het zitcomfort. Zit je liever in een actieve houding, dan is een bank met een diepe zit, zachte en losse kussen misschien niet jouw ideale bank.

Shop jouw velvet bank online of kom langs!

Bekijk onze volledige collectie banken online. Veel banken die je ziet, kunnen geleverd worden in een velvet stof. Je shopt jouw favoriete velvet bank bij ons eenvoudig online! We raden je wel altijd aan om de bank in de winkel te testen. Een goede zit is namelijk niet geheel onbelangrijk. Ook kun je bij ons in de showroom inspiratie opdoen in onze stijlkamers. Daar staan onze medewerkers voor je klaar wanneer je graag advies wilt en kun je de mooie velvet stoffen zelf ervaren. Velvet hoekbank

Alle categorieën