Houten boekenkasten

Ben jij op zoek naar een boekenkast van hout? Bij Löwik Wonen & Slapen kun je terecht voor een ruim assortiment houten boekenkasten van merken als Henders & Hazel, Xooon, IN.House, Pronto Wonen, Profijt Meubel en Feelings. Van een open boekenrek tot aan half open en dichte boekenkasten. Bekijk ons assortiment online of kom een langs in onze winkel in Vriezenveen!

Een houten boekenkast voor je complete boekencollectie

Of je nou een echt boekenwurm bent of graag je mooiste boeken wilt showen, bij hebben de perfecte houten boekenkast voor jou. Berg je complete boekencollectie op in stijlvolle boekenkasten van hout. Ga je voor een open boekenkast hout? Combineer de boeken hier en daar een mooie vaas of plant voor een extra sfeervolle presentatie en uitstraling in jouw woonkamer of thuisbibliotheek. Een open houten boekenkast kan heel sfeervol staan, maar het kan ook zijn dat je graag alles of een deel achter gesloten deuren opbergt. Hierdoor krijg je een rustige en minimalistische uitstraling. Daarom hebben wij ook veel houten boekenkasten met deuren in verschillende formaten. Je kunt ook kiezen voor een half open boekenkast hout, waarbij een paar vakken open zijn gelaten om mooie blikvangers in te plaatsen.

Een eiken boekenkast, teak boekenkast of toch een grenen boekenkast?

Onze houten boekenkasten zijn vervaardigd uit verschillende houtsoorten. Ieder met zijn eigen uitstraling en kenmerken. Eiken is een houtsoort wat voor veel meubels wordt gebruikt. Eiken is namelijk een hard houtsoort, wat het zeer geschikt maakt om te bewerken. Daarnaast kan het in alle kleuren gebeitst, geolied of gelakt worden. Eiken is ook een heel duurzaam hout, een eiken boekenkast is dus een goede optie als je voor kwaliteit gaat. We hebben naast eiken boekenkasten ook teak boekenkasten in de collectie. Teak is een vettig houtsoort wat ervoor zorgt dat het goed bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Het geeft het hout van nature ook een mooie, warme uitstraling. Een teak boekenkast zie je in verschillende woonstijlen terug. Van landelijk tot industrieel met metalen details. In een Scandinavisch of modern interieur zie je naast de eiken boekenkast ook de grenen boekenkast. Grenen is een zacht houtsoort, waardoor er sneller deukjes in komen. Een grenen boekenkast is licht van kleur en heeft een kenmerkende vlammentekening. In vele gevallen wordt het behandeld met een naturel of licht gekleurde matte olie waardoor de tekening zichtbaar blijft. Bekijk ons volledig assortiment boekenkasten van diverse houtsoorten online of bekijk ze bij ons in de showroom.

Steigerhouten boekenkast

De steigerhouten boekenkast blijft populair. Steigerhout is letterlijk hout dat is gebruikt voor steigers in de bouw, vandaar de naam. Het hout dat wordt gebruikt in de bouw is grof gezaagd vurenhout. Vurenhout is een erg duurzaam en sterk houtsoort dat goed tegen de verschillende weersinvloeden kan. Steigerhout wordt ook hergebruikt in voor meubels. Je ziet voor doe-het-zelf projecten, maar voor een boekenkast steigerhout kun je ook terecht bij Löwik. Het hout voor een steigerhouten boekenkast wordt voor de productie bewerkt, zodat het bruikbaar wordt voor een nieuw meubel. In de meeste gevallen wordt de toplaag eraf geschuurd, waardoor het er weer helemaal nieuw uit ziet. Als vervanging wordt er voor een steigerhouten boekenkast ook wel eens wildeiken gebruikt. Wildeiken heeft relatief veel noesten en een ruwere structuur. Dit is een goede vervanging om de steigerhouten look te creëren.

Shop jouw favoriete boekenkast hout bij Löwik

Nieuwsgierig geworden naar onze collectie houten boekenkasten? Shop jouw favorieten boekenkast hout eenvoudig online of kom eens lang in onze showroom. Hier kunnen onze medewerkers jou alles vertellen over de verschillende houtsoorten gebruikt voor onze boekenkasten. Specifieke afmetingen nodig? Vraag het na in de winkel, want vele houten boekenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen! Boekenkast hout Feelings

Alle categorieën