Boekenkasten

Iedereen heeft boeken in huis. Boeken verdienen een goede plek in ons interieur. Een boekenkast is meestal een open kast en is ideaal voor het opbergen van boeken. Het is belangrijk dat de kast er opgeruimd uit ziet. Naast het opbergen van boeken kun je de kast ook vullen met woonaccessoires en jouw mooiste foto’s. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een groot aanbod boekenkasten. Verkrijgbaar in diverse stijlen en maten.

108 producten gevonden

Een boekenkast kopen

Wanneer je een boekenkast wil kopen, is het belangrijk om na te denken over de stijl van de boekenkast. Kies de stijl die het beste bij jou en jouw interieur past. Boekenkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Kleine boekenkasten zijn bijvoorbeeld geschikt voor de werkkamer en grote boekenkasten zijn een echte eyecatcher in een ruime woonkamer. Een boekenkast mag dan gerust de hele wand beslaan. Je kunt dan jouw ruime verzameling boeken goed laten zien. We zetten boeken vaak rechtop, zo staan ze immers ook in de boekwinkel of bibliotheek. Je kunt ook een stapel boeken plat neerleggen voor de afwisseling. Hiermee creëer je een speels effect. Naast boeken kun je ook andere spullen neerzetten. Zorg er wel voor dat je deze spulletjes groepeert, want dan ziet het er rustiger uit. Daarnaast is het slim om het wat luchtig te houden. Probeer je boekenkast niet helemaal vol te zetten met boeken. Ontdek onze collectie boekenkasten van merken als Feelings, Henders & Hazel en Xooon nu online of kom eens langs in onze winkel!

Verschillende stijlen en soorten

Elke boekenkast heeft zijn eigen stijl. Zo geeft een houten boekenkast een natuurlijke en warme uitstraling en geeft een metalen boekenkast jouw interieur een stoer karakter. Er zijn boekenkasten in diverse houtsoorten. Met een eikenhouten boekenkast voeg je meer warmte toe aan jouw woonkamer. Daarnaast zijn notenhout, teak en MDF ook prachtige materialen voor een boekenkast. Van welke stijl je ook houdt, bij Löwik Wonen & Slapen vind je genoeg boekenkasten in alle stijlen en designs. Wil je een open boekenkast of juist een dichte boekenkast met deuren? Een landelijke of moderne stijl? Wij hebben een ruim assortiment boekenkasten, waarvan er ook een perfect past in jouw interieur! Wil je graag een eenheid creëren in jouw woonkamer? We hebben veel series kasten waarbij je bijvoorbeeld een boekenkast én dressoir in dezelfde stijl kunt vinden. Dit creëert een evenwicht in jouw interieur. Wanneer je wel graag verschillende modellen wilt combineren, maar wel een eenheid wilt creëren, zoek dan twee kasten van hetzelfde materiaal. Lukt het niet om een kast met dezelfde kleur hout te vinden? Zorg dan voor een contrast, bijvoorbeeld een houten boekenkast in combinatie met een metalen dressoir. Wanneer je het metaal dan ook terug kunt laten komen in de boekenkast, is het helemaal een perfecte match!

Een goedkope boekenkast

Ben je op zoek naar een goedkope boekenkast voor in huis? Een boekenkast is voor veel mensen een belangrijk meubelstuk, maar dit hoeft niet altijd duur te zijn. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een groot aanbod boekkasten in diverse prijsklassen. Zo hebben we ook een ruim aanbod aan boekenkasten voor een lagere prijs. Op onze website kun je op prijs filteren, zo kun je precies aangeven hoeveel geld je wil uitgeven aan een nieuwe boekenkast.

Tips voor het indelen van jouw boekenkast

Een boekenkast in jouw woonkamer is zeker niet suf. Sterker nog een boekenkast creëert juist wat sfeer. Je kunt bijvoorbeeld jouw boeken op verschillende manieren in de kast zetten. Zo kun je de boeken sorteren op schrijver, taal of juist op kleur. Je zult er met plezier naar kijken. Daarnaast kun je boeken combineren met andere spullen. Mix & match jouw favoriete woonaccessoires. Als je de accessoires bij elkaar zet, kun je er ook voor kiezen om ze op een schaal of dienblad te leggen. Kom je er even niet meer uit? Doe een stapje terug en pak je camera erbij. Door er een foto van te maken, kun je veel beter zien wat mooi is of wat juist storend is aan de indeling. Laat de items staan die goed staan en restyle de items die de kast uit balans halen. Heb je voor bepaalde items geen plek kunnen vinden? Geef ze een andere plek in huis, bijvoorbeeld op een hoektafel of in een bergkast. Wil je meer weten over onze boekenkasten? Bezoek onze showroom en onze adviseurs helpen je graag op weg!

 

boekenkast