Vintage eetkamerstoelen

Ben jij helemaal weg van de vintage woonstijl? Onze vintage eetkamerstoelen hebben een vintage look, maar wel in een nieuw jasje. Een vintage eetkamerstoel past door de tijdloze uitstraling bij vele woonstijlen. Een vintage stoel geeft een modern interieur bijvoorbeeld extra warmte en sfeer. Shop jouw favoriete eetstoel online of kom langs bij ons in de winkel!

Vintage interieurstijl

Vintage wordt tegenwoordig aangeduid tot een bepaalde interieurstijl. Dit klopt eigenlijk niet. Met vintage wordt namelijk verwezen naar meubels uit de jaren ‘50, welke nu nog tweedehands verkrijgbaar zijn. Daarnaast heb je ook nog retro, een interieurstijl uit de jaren ‘60 en ‘70. Vintage eetkamerstoelen en andere meubels bij Löwik Wonen & Slapen zijn meubels met een vintage stijl, maar dan niet volledig. Zo wordt deze stijl toegankelijk voor iedereen.

Het ontwerp van de vintage eetkamerstoelen

In de jaren ‘50 zag je veel eetkamerstoelen met een redelijk strak en interessant design, waarbij de poten of het gehele frame van hout werd gemaakt en veelal in een iets donkerbruine kleur gebeitst. Voor de bekleding werd er gebruik gemaakt van leer of stof. Je zag ook dat de – nu vintage – eetkamerstoelen een ronde rugleuning kregen. Bijna een kuip waar je comfortabel in kon zitten. De vintage eetkamerstoelen bij Löwik zijn soms vrij door vertaald, waarbij hedendaags design wordt gecombineerd met originele design elementen uit de jaren ‘50. In sommige gevallen zijn de huidige eetkamerstoelen bijna niet te onderscheiden van het origineel. Vintage eetkamerstoelen zie je veelal bekleed in zogenoemde vintage leer, maar ook in een fluwelen stof. Iets wat je tegenwoordig ook veel in interieurs terug ziet.

Vintage eetkamerstoelen voor een sfeervolle eethoek

Bij ons kun je terecht voor een ruime collectie vintage eetkamerstoelen. Een vintage eetkamerstoel komt voor in verschillende designs: volledig van hout, bekleed met leer of bekleed met stof. Een variant met metalen poten in combinatie met hout – zoals de By-Boo stoel Mentor – of bekleed met vintage leer past goed in een industrieel interieur. Een meer hedendaagse uitvoering met een houten frame en bekleed met stof of een strakkere uitvoering volledig van hout past goed in een modern interieur. Natuurlijk kun je ook verschillende stijlen combineren, wat zorgt voor een spannend en sfeervol interieur. Weet jij niet zo goed hoe je de vintage stijl moet toe passen in jouw interieur? Vraag gerust om advies aan één van onze medewerkers. Ook staan onze interieuradviseurs voor je klaar om vrijblijvend interieuradvies te geven. Shop jouw nieuwe vintage eetkamerstoelen online of kom sfeer proeven in onze showroom! Vintage eetkamerstoelen

Alle categorieën