De interieurtrends van 2023

Is jouw interieur toe aan een make-over óf wil je gewoon meelopen met de laatste interieurtrends? Lees dan snel verder, want de interieurtrends van 2023 hebben we voor je op een rijtje gezet!

Dé interieurtrend is de trend die het beste bij jou past. Gelukkig voor jou valt er ook in 2023 weer genoeg te kiezen! Heb je al een goed beeld van wat je belangrijk vindt in je interieur? Neem dan rustig onderstaande interieurtrends door en verdiep je in de trend die bij het beste bij jou past. Ben je nog niet helemaal zeker van wat bij jou past? Doe dan eerst de woontrendtest! Je krijgt dan een persoonlijke uitslag die je helpt om te bepalen welke woonstijl bij jou past!

Interieurtrend 1: Quiet glamour

Quiet glamour, ook wel eenvoudige luxe genoemd, is een interieurtrend die klassieke elementen combineert met een modernistische look. Dat levert hele interessante contrasten op! Dus, zijn herkenbaarheid, eenvoud en elegantie helemaal jouw ding? Verdiep je dan eens in Quiet glamour. Deze interieurtrend laat zich goed combineren met de trend van ronde en organische vormen die we in 2022 al aan je geïntroduceerd hebben, maar in 2023 nog zeer actueel is!

Interieurtrend 2: Sustainable hedonism

De interieurtrend sustainable hedonism is er voor iedereen die thuis het gevoel wil krijgen dat, in een groeiende onzekerheid over de toekomst, een duurzame toekomst mogelijk is. Het gebruik van natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke artikelen staat centraal bij deze trend. Sustainable hedonism is het bewijs dat een ontspannen leven in een duurzame toekomst mogelijk is.

Interieurtrend 3: Layered spaces

De coronacrisis heeft ons geleerd dat wonen, werken, leren en ontspannen prima te combineren zijn thuis. Neem daarbij dat door het grote woningtekort tiny houses en tijdelijke woonoplossingen in opmars zijn en zo ontstaat de behoefte aan multifunctioneel design! Bij de interieurtrend Layered spaces draait het om de sleutelwoorden multifunctioneel, ruimtebesparend, inklapbaar-uitklapbaar en vindingrijk.  

Interieurtrend 4: Existential power

Een huis met een grote en vooral groene tuin – niet iedereen beschikt over die luxe. Haal daarom buiten naar binnen met de interieurtrend existential power. Groene en bruine kleurtinten vormen de basis van deze interieurtrend gecombineerd met robuust, grillig en ruig design. Het gebruik van texturen die natuurlijke elementen nabootsen zoals bijvoorbeeld lava of rotswanden zijn hier mooie voorbeelden van en ga je in 2023 vaker terugzien!

Interieuradvies bij Löwik Wonen & Slapen

Heb je na het lezen van de interieurtrends van 2023 een helder beeld gekregen van welke trend bij jou past, maar weet je niet hoe je nu verder moet? Óf ben je door alle natuurlijke elementen, ronde en organische vormen en multifunctioneel design het overzicht kwijt? Laat je dan helpen door onze deskundige interieuradviseurs. Zij helpen je dan van A tot Z bij het realiseren van jouw droominterieur in 2023!