Woontrend 2022: ronde en organische vormen

Tegenwoordig gaan de meeste mensen in Nederland voor een strak interieur met rechte lijnen en vierkante of rechthoekige meubels. Een van de trends van 2022 die vorig jaar al is ingezet is juist het gebruik van ronde vormen in huis! Waar het in 2021 vooral in opkomst was, is het dit jaar een trend die echt de toon gaat zetten.

Ga voor zachte rondingen

Ronde meubels en organische vormen zie je steeds vaker terugkomen in het hedendaagse interieur. Ga voor een echte eyecatcher in huis door een grote ronde bank te kiezen in een natuurlijke tint en combineer met één of meerdere fauteuils die rond zijn uitgevoerd. Maak jouw woonkamer helemaal af met ronde salontafels, vloerkleden en organische woonaccessoires. Ook in een kleine ruimte staat een ronde bank fantastisch, bijkomend voordeel is daarbij dat juist de ruimte groter oogt. Dit komt doordat optisch de indruk wordt gewekt dat de bank minder ruimte in beslag neemt. Neem eens een kijkje tussen ons banken assortiment en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Aaibare stoffen met een hoog knuffelgehalte

Ronde meubels stralen zachtheid uit en dit kenmerk is ook terug te vinden in de stoffen die hiervoor gebruikt worden. Zachte en aaibare meubels zijn helemaal van deze tijd. Stoffen als bouclé, teddy en zacht velours zorgen voor een hoog knuffelgehalte en alleen bij het aanzicht van deze meubels wordt je al warm.

Tonvormige eettafels

Ook op het gebied van tafelen zien we de ronde vorm terugkomen. Waar het vorig jaar vooral de ovalen eettafel was, is in 2022 de tonvormige eettafel juist in opkomst. Een groot voordeel ten opzichte van de ovalen eettafel is de ruimte die je overhoudt aan tafel. Zo zijn bij een ovalen eettafel zijn de uiteinden een stuk smaller dan het middenstuk. Bij een tonvormige eettafel zijn alleen de hoeken afgerond waardoor je eigenlijk over de gehele tafel een even grote breedtemaat hebt. In veel gevallen zijn de randen van het blad schuin waardoor je een minimalistisch en uniek uiterlijk krijgt. Ontdek alle soorten eettafels zowel online als in de showroom bij Löwik Wonen & Slapen.

Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. Dan is het vanzelfsprekend dat dit ook terugkomt in onze meubels en woonaccessoires. Zo wordt er tegenwoordig steeds meer waarde gehecht aan meubels die vervaardigd zijn uit duurzame en natuurlijke materialen zoals kurk en bamboe. Bij Löwik Wonen & Slapen vindt je dit terug in merken als bijvoorbeeld Good & Mojo, zij richten zich op het ontwikkelen van verlichting vervaardigd uit duurzame en gerecyclede materialen als jute, glas, papier en autobanden. Prachtig in het interieur én goed voor het milieu!