Woontrend 2023: Quiet glamour

Ieder najaar worden de woon- en interieurtrends van het nieuwe jaar bekend gemaakt. Wat worden de nieuwste trendkleuren, -materialen en vormen? CBW heeft maar liefst vier woontrends voor 2023 op een rijtje gezet. Van duurzaam tot glamour en van natuur tot kleurcontrasten. Vanaf deze week lichten wij iedere week één van deze vier trends uit en geven we tips en voorbeelden hoe je deze zelf kunt toepassen in jouw interieur. We trappen af met de woontrend ‘quiet glamour’. Benieuwd welke stijl het beste bij jou past? Doe de woontrendtest!

Door alle ontwikkelingen en de gebeurtenissen in de wereld vandaag de dag hechten we veel waarde aan een vertrouwde leefomgeving en verlangen we naar hoe het ooit was. Daarom grijpen we terug naar de luxe van de jaren ´20 en het mid century design. Quiet glamour is een trend met contrasten: de meubels en accessoires zijn elegant en eenvoudig, maar ze stralen wel luxe uit. Het levert een modernistische look op met klassieke invloeden. Met andere woorden: retrodesign, klassiekers waarover destijds zo goed is nagedacht waardoor ze nu nog steeds ware eyecatchers zijn.

Eenvoudige luxe 

De trendnaam betekent simpel vertaald ‘eenvoudige luxe’, en dat is terug te zien. Oude iconen komen terug in een eigentijds jasje, zoals de rookstoel, het dressoir of het bureau. Alles draait daarbij om contrast: de meubels en accessoires zijn in de basis eenvoudig maar stralen tegelijkertijd ook luxe uit. De producten zijn herkenbaar maar met een nieuwe vormgeving. Het vormgebruik is elegant, tijdloos en veelal geïnspireerd op de bekende klassieke interieuriconen: moderne classics!

Kleuren & materialen

Op het gebied van kleur gaat deze trend de diepte in: donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Door het gebruik van contrasten worden de kleuren extra kracht gegeven. Het traditionele kleurgebruik in het kleurenpalet wordt opgefrist door de toevoegingen van roze en mintgroen voor een geheel nieuwe wending. Door het gebruik van (een beetje) goud in het interieur wordt de elegante uitstraling compleet gemaakt. De klassieke uitstraling binnen deze trend wordt versterkt door de dessins: ruitenmotieven, maar ook geometrische patronen waar subtiel een klassiek ruitpatroon in valt te herkennen. Uiteraard kunnen de klassieke boogvormen en marmerprints binnen deze trend niet ontbreken. De materialen binnen ‘quiet glamour’ zijn kwalitatief en stralen luxe uit. Denk hierbij aan marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, fijn leer, (imitatie)bont, luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud en koper.

Woontrendtest

Benieuwd of deze woontrend echt bij jou past of dat er een andere trend is die meer jouw ding is? Doe de woontrendtest via de link hieronder en ontdek welke woonstijl jij het beste in jouw interieur toe kunt passen!