Vitrinekasten

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment vitrinekasten in verschillende soorten en maten. Vitrinekasten zijn uitgevoerd in diverse woonstijlen. Dus of je nu op zoek bent naar een landelijke-, industriële-, of toch een moderne stijl, we hebben het allemaal. Weet je nog niet zo goed wat voor stijl bij jou past of bij jouw huidige interieur? Kom dan sfeer proeven in onze showroom of vraag advies aan een van onze medewerkers!

84 producten gevonden

Wat zijn vitrinekasten precies?

Een vitrinekast is een kleine versie van de buffetkast, met een glazen deur boven en een dichte deur of lade beneden. Vitrinekasten kunnen daarnaast ook een volledig glazen deur hebben met daarachter planken. Ze staan leuk in verschillende ruimtes, maar je ziet ze vaak in een keuken of eetkamer. Hierin wordt bijvoorbeeld mooi servies geplaatst, maar ook glazen en kopjes of leuke accessoires. Van origine is de inhoud van de vitrinekast van alle kanten zichtbaar, omdat je aan alle kanten glazen deuren / glazen panelen hebt. Er zijn nog steeds van dit type vitrinekasten te koop, maar je ziet ze nu ook veel met een gesloten achterkant.

Vitrinekast kopen

Voordat je een vitrinekast koopt, is het dus handig om eerst te bepalen wat je erin wilt plaatsen en waar je het voor wilt gebruiken. Wil je ook extra opbergruimte? Dan is een smalle vitrinekast met onderaan een dichte deur handig, omdat je daar ook spullen op kunt bergen dat je niet in het zicht wilt hebben. Wil je de vitrinekast gebruiken om extra sfeer in je woonruimte te brengen en tegelijkertijd wellicht mooi servies, glazen en/of kopjes opbergen? Dan is een volledig glazen vitrinekast wel wat voor jou! Het voordeel hiervan is dat het de ruimte ook luchtig en ruimtelijk houdt, omdat je geen massief ‘blok’ in je kamer plaatst.

Vitrinekasten inrichten

Richt je vitrinekast wel bewust in. Wanneer je veel en kleine items plaatst, oogt het al snel rommelig. Werk met grote items en wanneer je wel kleinere items gebruikt groepeer ze dan bij bijvoorbeeld een grotere vaas. Voorkom in ieder geval veel kleine ‘prulletjes’. In dit geval geldt de regel “Less is more”.

Kies je kleurenpalet

We hebben zoveel mooie spullen in huis, verschillende soorten servies sets, 101 vaasjes, nog meer potjes, kopjes en glazen. Je kunt ze niet allemaal in je servieskast kwijt. Maak het jezelf gemakkelijk door een kleurenpalet te kiezen. Bepaal een basiskleur, als je het wat rustig wilt houden, zou dit bijvoorbeeld wit kunnen zijn of een natureltint. Voeg hier één of twee statement kleuren aan toe. Wil je een geheel met de rest van jouw interieur, pak dan de statement kleur(en) die ook in andere accessoires terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld een mooie kleur donkergroen zijn of een zachte pastelkleur. Het gaat erom dat het een eenheid wordt met de rest van jouw interieur. Zo voelt het toch gezellig, maar wordt het niet rommelig. Een drukke omgeving zorgt er namelijk ook voor dat jij je onbewust een stuk onrustiger voelt, wellicht wat meer gestrest. Wil je kunnen ontspannen wanneer je thuis komt van een lange dag? Houd het interieur dan rustig.

Goedkope vitrinekasten

Ben je op zoek naar een vitrinekast die helemaal leuk is, maar ook goedkoop? Dat kan! We hebben namelijk een volledig assortiment met diverse stijlen, maar ook in diverse prijsklassen. We hebben dus voor ieder budget wel een mooie vitrinekast. Je kunt natuurlijk ook een goede deal slaan in onze outlet! Hier worden onze vitrinekasten goedkoop verkocht. Onze showroommodellen die uit onze collectie zijn of misschien ruimte hebben moeten maken voor nieuwe modellen, worden voor een scherpe prijs verkocht. Kom gerust langs in onze showroom of bekijk onze meubeloutlet online. Tot ziens!

Vitrinekast