Leren eetkamerstoelen voor ieder interieur

Van een leren eetkamerstoel heb jaren lang woongenot. Leren eetkamerstoelen zijn tijdloos en komen in vrijwel ieder interieur tot hun recht. Leer is makkelijk te onderhouden en geven je interieur een luxe uitstraling. Bij Löwik Wonen en Slapen vind je leren eetkamerstoelen in verschillende woonstijlen en volgens de laatste trends.

Ruim aanbod leren eetkamerstoelen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment leren eetkamerstoelen. Voor ieder budget en woonstijl is een leren eetkamerstoel te vinden. Leren stoelen met armleuning en stoelen met wielen zijn voor veel mensen een favoriet. Maar ook eetkamerstoelen met een metalen of houten frame. Deze passen bij veel verschillende woonstijlen en schuif je makkelijk onder de eettafel.

Verschillende soorten leer

Leer is verschillende soorten verkrijgbaar. Van afgedekt leer, aniline leer, wax en/of geolied leder, microleder en nog veel meer. Door de natuurlijke kenmerken past leer bij veel verschillende woonstijlen.

Afgedekt leder is bij veel mensen favoriet, omdat het makkelijk in onderhoud is. Vuil kan er niet makkelijk intrekken doordat het leer voorzien van een aantal laklagen. Hierdoor kan het leer goed tegen een stootje. Kenmerken als littekens en huidstructuren zijn weggewerkt, wat resulteert in een eetstoel met glad afgewerkt leer.

Vol-aniline leder is het meest exclusieve ledersoort. Dit leer voelt soepel en zacht aan, maar vraagt wel om meer onderhoud. Het leer heeft natuurlijke kenmerken, eigenschappen van de huid zijn duidelijk zichtbaar. Dit resulteert in een karakteristieke en luxe uitstraling.

Een eetkamerstoel van gewaxt leder heeft door de glans een bijzondere en luxe uitstraling. Het leer voelt zacht en soepel aan. Het nadeel van gewaxt leder is dat het gevoelig is voor vuil en krassen. Goed onderhoud van gewaxt of geolied leer is daarom erg belangrijk.

Microleder is de gulden middenweg, het is een combinatie tussen leder en textiel. De onderlaag bestaat uit gerecyclede ledervezels en de bovenlaag uit microvezel. Microvezel heeft de uitstraling van leder, is makkelijk te onderhouden en voelt warm en zacht aan.

Eetkamerstoelen van leer zijn niet voor niets erg populair. Leder is sterk, duurzaam en heeft een natuurlijke, stoere uitstraling. Leer is levend materiaal en kan daarom uitdrogen, goed onderhoud is daarom belangrijk. Je eetkamerstoelen op een donkere plek te zetten is niet nodig, maar vermijd direct zonlicht.

Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende soorten leder? Vraag onze medewerkers voor meer informatie en voor hulp om jouw favoriete eetkamerstoel te vinden. Lees ook onze tips die jou precies vertelt hoe je bepaalde ledersoorten moet verzorgen. Zo weet je zeker dat jouw lederen eetkamerstoelen lang meegaan.

Van natuurtinten tot primaire kleuren

Welke kleur je ook zoekt, leer is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Vaak kiezen met voor neutrale kleuren, zoals zwart, taupe of cognac leer. Deze kleuren zijn tijdloos en makkelijke te combineren met de rest van het interieur. Maar eetkamerstoelen van leer zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar, zelf in geel, rood, groen en blauw.

Een leren eetkamerstoel voor iedere woonstijl

Onze leren eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, van industrieel tot landelijk. Het is belangrijk dat jouw eetkamerstoelen bij de eettafel passen. Heb je een landelijk eettafel met karakteristieke poten? Ga dan voor een stoel met houten poten en niet voor stoelen met wieltjes en metalen armleuning. Heb je juist robuuste look in je eetkamer? Ga dan voor stoere industriële eetkamerstoelen met een metalen onderstel. Dit past goed bij een industriële of modern interieur.

Welke woonstijl je ook hebt, zorg voor eenheid in jouw interieur. Naast diverse stijlen zijn onze leren eetkamerstoelen ook verkrijgbaar met verschillende opties. Kies je voor eetkamerstoel met wielen of met armleuningen. Eetkamerstoelen met wieltjes zijn makkelijk te verplaatsen, hierdoor schuif je de eetkamerstoelen makkelijk onder de eettafel. Ook zijn eetkamerstoelen verkrijgbaar in met en zonder armleuning. Eetkamerstoelen met armleuning geven vaak wat extra support en comfort, maar kunnen soms lastig onder de eettafel passen.

Wil je graag advies of hulp bij het kiezen van jouw favoriete eetkamerstoel? Kom gerust sfeerproeven in onze showroom en probeer verschillende eetkamerstoelen uit onze collectie uit. Onze adviseurs geven jou graag vrijblijvend en persoonlijk advies. Zo verlaten onze klanten onze showroom met een goed gevoel.

Leren eetkamerstoelen in diverse stijlen

Onze leren eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, van industrieel tot landelijk. Heeft jouw eetkamer een robuuste look? Ga voor stoere eetkamerstoelen leer met een metalen onderstel. Het is belangrijk dat jouw eetkamerstoelen aansluiten bij de eettafel. Als jij een landelijke eetkamertafel hebt met karakteristieke poten, ga dan voor eetkamerstoelen met eikenhouten poten en niet voor stoelen met metalen armleuningen en wieltjes onder het onderstel. Zorg voor eenheid in jouw interieur. Naast de diverse stijlen zijn onze leren eetkamerstoelen ook verkrijgbaar in verschillende opties. Wil je graag eetkamerstoelen met armleuning of juist zonder? Daarnaast zijn sommige modellen leverbaar met poten of als eetkamerstoelen met wieltjes. Kom gerust sfeerproeven en probeer onze eetkamerstoelen uit in onze showroom. Wil je graag advies of hulp bij de inrichting van jouw eetkamer? Onze interieuradviseurs geven jou graag vrijblijvend en persoonlijk advies zodat je met een goed gevoel onze showroom verlaat. Leren eetkamerstoel

Alle categorieën