Kleurtrend; Viva Magenta

Bij Löwik Wonen & Slapen zijn we al jaren dol op de kleur magenta! Kleurinstituut Pantone is het dit jaar helemaal met ons eens. Pantone heeft de kleur Viva Magenta uitgeroepen tot kleur van het 2023.

Viva Magenta valt het best te omschrijven als fuchsia met een overheersende rode ondertoon, welke geïnspireerd is door cochenille. Een kostbaar en heldere natuurlijke kleurstof. Hierdoor oogt de kleur een tikkeltje brutaal maar toch volwassen.

Vreugde, experimenteren en zelfexpressie

Met deze woorden is Pantone tot Viva Magenta als kleur van het jaar gekomen. Pantone omschrijvt de kleur als ‘dapper en onbevreesd’, een pulserende kleur waar uitbundigheid, vreugde en optimisme zegen vieren.
Nu hebben we afgelopen jaren al gezien dat de woontrends van het moment onze behoeftes reflecteren. We zien dat ook duidelijk terug in de kleur Viva Magenta. De kleur is levendig, gedurfd en staat door de warmrode ondertoon toch dicht bij de natuur. Er is met Viva Magenta volop ruimte om te experimenteren.

Veelzijdig met lef

Voor deze kleur moet je best wel wat lef hebben, éénmaal op de muur is het een echte knaller. Toch valt Viva Magenta verrassend makkelijk te combineren. Dit komt door de perfecte balans tussen warme en koele tinten in. Zo kan je voor romantisch gaan of juist flink colorblocken met tegengestelde kleuren. Ook voor ton-sur-ton leent deze kleur zich goed. Ga all-in met rode en roze meubelen en accessoires, toon lef maar creëer tegelijkertijd rust.

Viva Magenta valt goed te combineren met de woontrend van dit jaar; Quiet Glamour.
We snappen best dat je nog wel een keer nadenkt voordat je de kwast in de verf doopt. Wil je toch iets minder opvallend? Kies dan voor meubelen of accessoires in deze prachtige kleur.

Altijd gratis interieuradvies bij Löwik Wonen & Slapen

Heb je na het lezen van deze kleurtrend een helder beeld gekregen en denk je dat deze trend bij jou past, maar weet je niet hoe je nu verder moet? Óf twijfel je of deze kleurtrend wel iets voor jou is?
Laat je helpen door onze deskundige interieuradviseurs. Zij helpen je gratis en vrijblijvend van A tot Z bij het realiseren van jouw droominterieur.