Accessoires; mixen en matchen.

Je kent het wel, een nieuw jaar maar nog steeds hetzelfde interieur. We willen graag bij blijven met nieuwe trends maar niet direct een complete make-over. Gelukkig kunnen we met enkele aanpassingen ons interieur een frisse update geven. Tijd om aan de slag te gaan met accessoires. Mix en match, groeperen of lagen, met deze tips verander jij jouw interieur in een handomdraai.

Blijf bij jezelf

We hebben het onlangs als gehad over de nieuwe woontrends van 2023. Wat gaan we veel zien en waar moeten we op letten. Het allerbelangrijkste blijft toch altijd; blijf dicht bij jezelf. Kies voor items die jij mooi vindt en past bij het interieur wat je hebt. Zo voorkom je dat je binnen no-time je interieur weer zat bent.

Mix en Match

Je huis een weerspiegeling van jezelf en heeft grote invloed op hoe wij ons voelen. Is alles opgeruimd en georganiseerd, grote kans dat wij ons ook zo voelen. Een georganiseerd huis hoeft niet te betekenen dat alles leeg en clean is. Het combineren van verschillende accessoires kan druk zijn maar dat hoeft niet. Maak hierbij gebruik van ton-sur-ton. Hierbij kies je een hoofdkleur in je interieur en trek je dit door in je accessoires. Zo kan je verschillende materialen en afmetingen gebruiken maar toch rust creëren. Of ga juist voor hetzelfde materiaal maar dan in verschillende kleuren of tinten.

Mix en Match

Groeperen en lagen

Een veel gemaakte fout is het verkeerd plaatsen van accessoires. We zijn al snel geneigd om alles te verdelen over de ruimte die we hebben. Juist het vrijlaten van ruimtes zorgt voor meer openheid. Het groeperen en lagen van accessoires is hierbij een goede oplossing. Zet enkele items in een groepje bij elkaar. Je zult zien dat het meer rust brengt in je interieur.
Door lagen te creëren kan je goed de ruimte duidelijk verdelen. Bijvoorbeeld, een vloerkleed heeft dan zowel een verbindende als verdelende factor zijn. Je kan hierbij een eiland binnen de woonruimte creëren. Zo geef je een duidelijke scheiding aan tussen de verschillende leefgedeeltes. Daarnaast zorgt een vloerkleed er ook voor dat je meubels met elkaar kan verbinden door ze (deels) op het tapijt te plaatsen. Dit past goed binnen de woontrend Layered Spaces, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van lagen.

De natuur in huis halen

We zien deze trend al een paar jaar. Binnen de woontrend Existential Power gaan we hier nog een stapje verder in. Natuurlijk hoef je niet direct je woonkamer om te toveren tot een heuse binnentuin. Toch kan een beetje natuur naar binnen halen geen kwaad. Planten zorgen namelijk voor een goede luchtkwaliteit in de woning. Daarnaast zijn mensen van nature verzorgend en geeft het ons een goed gevoel om ergens voor te moeten zorgen.

Woontrendtest

Benieuwd of één van deze woontrends echt bij jou past of dat een andere trend meer jouw ding is? Doe de woontrendtest via de link en ontdek welke woonstijl jij het beste in jouw interieur toe kunt passen!