Tips voor een opgeruimd huis

Tips voor een opgeruimd huis

Elke week is het weer raak. Na elke grote opruimbeurt neem je jezelf voor om het bij te houden. Toch begin je aan het einde van de week weer van voor af aan. Kleine spulletjes, post, sleutels, kopjes, schoenen en jassen slingeren dan weer ergens rond in de woonkamer. Wij geven je graag een aantal tips hoe je jouw huis weer netjes kunt krijgen én nog belangrijker: netjes kunt houden.

Ontspullen

Misschien wel de beste tip die we je kunnen geven: ontspullen. Wanneer je weer een moment pakt om eens grondig op te ruimen – bijvoorbeeld met de grote voorjaarsschoonmaak – dan is het goed om even stil te staan bij alle spullen die je hebt. Wanneer je minder spullen hebt is het makkelijker om het op te ruimen, heb je meer overzicht en uiteraard minder rommel. Ga stap voor stap alle ruimtes af en beslis direct of je iets wilt bewaren of weg wilt doen. Vind je het lastig om spullen weg te doen, stel jezelf dan de vraag of je het afgelopen jaar nog hebt gebruikt en of het veel voor je betekent. Is dit niet zo, dan kan het weg! Zijn het spullen die een ander misschien nog kan gebruiken, breng het dan naar de kringloop.

Wandtafel-kast-City

Iedere dag 10 minuten opruimen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar als jij je aanwent om iedere dag even 10 minuten te pakken om het huis door te gaan en alle ‘rommeltjes’ weer op zijn plek te leggen hou jij je huis opgeruimd. Nog beter is het om in eerste instantie geen rommel te maken en het na gebruik direct terug te leggen of weg te gooien. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Voldoende opbergruimte zorgt voor een opgeruimd huis. Zorg daarbij dat de opbergruimte ook functioneel is. Misschien heb je meer aan een ladekast voor bepaalde spullen, dan aan een grote buffetkast. Heb je veel kussens en kleedjes op de bank slingeren? Een mooie grote mand is hiervoor de oplossing! Het staat niet alleen mooi in jouw interieur, maar jouw zithoek ziet er ook direct een stuk rustiger uit. Wanneer je dan met een lekker kleedje op de bank wilt kruipen dan pak je deze er ook gemakkelijk weer uit. Heb je nou kleine spulletjes zoals sleutels, fietslampjes, pennen etc. die je niet op een logische plek kunt opbergen? Verzamel dit in een kleine ‘rommeltjes’ lade of in handige opbergmand of box die je in de kast kwijt kunt. Heb je regelmatig een jas slingeren in de woonkamer of gang? Zorg dat je een kapstok in de hal hebt hangen die voldoende ruimte biedt voor alle jassen. Met een dressboy in de slaapkamer voorkom je dat je kleding laat slingeren over de vloer of op een stoel. Dit ziet er direct een stuk netter uit! Bekijk en shop hier al onze kapstokken en dressboys.

Onderhoud van meubels

Wanneer je alles netjes, schoon en opgeruimd hebt is het de taak om jouw meubels mooi te houden. Dit doe je door jouw stoffen, leren en houten meubels regelmatig schoon te maken en daarnaast te voeden met onderhoudsproducten. Wil jij weten wat nodig is om jouw meubels te onderhouden, zodat je er jarenlang van kunt genieten? Lees dan meer over onze onderhoudstips.