Slaapkamertrends 2023

Dat er in de slaapkamer niet alleen geslapen wordt is wel duidelijk. Naast dat je slaapkamer een plek is om te slapen is het ook een plek in huis voor jezelf. Om even rust te pakken, je terug te kunnen trekken, even ontspannen. Waar de één dat doet door een boek te lezen zal een ander serie bingen, muziek luisteren of mediteren. De slaapkamer is steeds meer een verlengde van de je interieur geworden, vooral nu de tinyhomes en studio’s steeds populairder worden. Waar let je op bij het inrichten van je slaapkamer en wat zijn de trends op het gebied van slapen?

Verschil van dag en nacht

Je hoort nog wel eens zeggen; ‘in de slaapkamer heb je toch je ogen dicht’. Toch is een goede nachtrust erg belangrijk. Dat begint natuurlijk met een goed bed, een goede matras en het juiste kussen. Ben je nog opzoek naar een nieuw bed? Lees dan eens onze blog; een nieuw bed. Naast het juiste bed is ook de sfeer in de slaapkamer belangrijk. Ook op het gebied van slapen zien we dit jaar een paar duidelijke trends.

Warm en donker

Precies zoals veel mensen het graag hebben in de slaapkamer. We zien hierin donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs en nachtblauw afgestyled met warme tinten zoals beige, zand en oudroze. Materialen die veel gebruikt worden zijn flanel, fluweel,  hout en katoen.
Deze trend doet het goed in een ruimere slaapkamer. Bij een kleine ruimte kan het juist een benauwd effect creëren.

Rustgevend blauw

De rustgevende uitstraling van blauw is perfect voor de slaapkamer. De kleur blauw geeft ons energie om de dag te beginnen. Om dit te combineren zien we veel ton-sur-ton, waarbij meerdere tinten blauw wordt gecombineerd. Hiermee creëer je een speels maar rustig effect. Ook kan blauw goed gecombineerd worden met wit en lichtgrijs. Materialen die goed bij een blauwe slaapkamer passen zijn hout, riet, wol en linnen.

Natuurlijk en organisch

Deze woonstijl kennen we natuurlijk al, interieurs gebaseerd op de natuur. Ook in de slaapkamer doet deze trend het super goed. Dit kan je doen doormiddel van aardetinten zoals beige, zand en bruin maar ook met groentinten geïnspireerd door de natuur. We zien hier dan ook het gebruik van organische vormen terugkomen in bijvoorbeeld kussens, lampen en poefjes. Daarnaast versterken organische vormen en materialen zoals riet, katoen, wol en linnen het natuurlijke gevoel dat je wil creëren.

Colourbomb

Wil je juist wat meer levendigheid en inspiratie uit je slaapkamer halen? Ga dan los met kleur en prints. We zien in deze trend veel kleurgebruik voorbij komen. Van pasteltinten tot colourblocken. Je kan met deze trend veel kanten op en eigenlijk mag ook alles. Zo kan je kiezen voor een gekleurde wand of juist gekleurd beddengoed of accessoires. Ook het gebruik van verschillende patronen, structuren en materialen past goed binnen deze trend.