Inspiratie voor feestelijke decoratie: Pasen in stijl

Pasen staat weer voor de deur. Het is de perfecte gelegenheid om een vrolijke en gezellige sfeer in huis te creëren door leuke decoratie. Of je nu een paasbrunch organiseert of je huis wilt opfleuren voor de lente, in deze blog geven we je inspiratie voor feestelijke paas decoratie.

Frisse bloemen voor een ultiem lentegevoel

Vrolijk je huis op met de mooiste bloemen en kleurrijke vazen. Kies voor seizoensbloemen zoals tulpen, narcissen, hyacinten of krokussen en plaats ze in prachtige vazen of bloempotten. Combineer verschillende kleuren voor een vrolijk effect. Ook kunstplanten kunnen zorgen voor een fris lentegevoel in je huis.

Decoratie hangplant lente
Decoratie kunstplant lente
Decoratie kunstplant lente

Luchtige en lichte accenten in je decoratie

Voeg lichte en luchtige accenten toe aan je woonkamer om de lente in huis te halen. Gebruik bijvoorbeeld witte, beige of pastelkleurige kussens en plaids op banken en stoelen. Hang lichte gordijnen op die het natuurlijke licht binnen laten in huis. Je kan ook spiegels ophangen om de ruimte te vergroten en het licht te reflecteren.

Vrolijke kaarsen en elegante kandelaars

Kaarsen voegen altijd sfeer toe aan je woonkamer decoratie, ook met Pasen! Kies voor theelichtjes in vrolijke houders op je salontafel of plaats lange dinerkaarsen in mooie kandelaars op je dressoir. Mix en match verschillende hoogtes en kleuren voor een speels effect.

Decoratie woonkamer Pasen vrolijke theelicht houders
Decoratie kandelaars lente

Decoratie voor een feestelijke tafelsetting

Organiseer je een paasbrunch of -diner? Met een aantal kleine details in je decoratie zorg je al voor een prachtig gedekte tafel. Kies voor een licht en luchtig tafelkleed met bijpassende servetten in zachte pasteltinten. Voeg daaraan een klein vleugje elegantie toe, door te werken met gouden of zilveren tafelaccessoires. Bijvoorbeeld door kaarsenhouders of servetringen te gebruiken. Verspreid paas decoratie over de hele tafel, zoals schattige konijntjes of zelf versierde eieren met vrolijke kleurtjes. Maak de tafel compleet met een mooi en kleurrijk bloemstuk als middelpunt.

Met deze inspiratie voor frisse en kleurrijke decoratie ben jij helemaal klaar om je woonkamer om te toveren tot een vrolijke en sfeervolle ruimte. Geniet van het samenzijn tijdens Pasen en de vrolijkheid die de lente met zich meebrengt. Fijne Pasen!

Volg ons op Instagram, Facebook en Pinterest voor meer inspiratie!