De stoelentrends van nu

Stoelen, ze zijn er in alle soorten en maten. Van een houten eetkamerstoel tot een luxe uitgevoerde fauteuil, iedereen heeft deze zitmeubelen thuis. Niet gek dat er daardoor zoveel verschillende stijlen en ontwerpen zijn. Iedereen heeft immers een andere persoonlijke smaak op het gebied van interieur en meubels. Toch zijn er altijd nieuwe trends te vinden in stoelenland. Je ontdekt ze in onderstaand artikel waar we ook aandacht besteden aan de draagkracht van stoelen, ook niet onbelangrijk.

Trend 1: Mix & match

De trend van het mixen van stoelen is er al een tijdje en deze zal ook niet snel verdwijnen. Ideaal voor mensen die niet kunnen kiezen tussen twee, of meerdere, varianten stoelen. Door het variëren met verschillende stoelen, bankjes, krukjes en hoogteverschil tussen stoelen ontstaat er een speels effect in huis doordat er verschillende stijlen naar voren komen. Bijkomend voordeel is daarbij dat duurdere en goedkope stoelen makkelijk gematcht kunnen worden om zo het totale kostenplaatje wat te beperken. Wees er wel alert op dat het niet rommelig wordt. Door in de desbetreffende ruimte de rest juist rustiger te houden qua kleur en designs kun je dit voorkomen.

Trend 2: Eetkamerbanken

Nog een van de trends van de afgelopen jaren die ook dit jaar weer zal blijven: de eetkamerbank. Maar wanneer kies je hier nou voor? Naast dat het vaak goed staat in ieder interieur zijn eetkamerbanken ook nog eens praktisch en een goede oplossing voor veel problemen. Zo is het erg handig om de bank tegen een muur te plaatsen wanneer je niet beschikt over veel ruimte. Op deze manier creëer je meerdere zitplekken en win je ruimte ten opzichte van het plaatsen van eetkamerstoelen.

Trend 3: Fauteuils om in te loungen

De afgelopen periode hebben we veel thuis gezeten, logisch ook dat we dan thuis zo behaaglijk en prettig mogelijk willen maken. Lekker onderuit gezakt in de loungemodus zitten: een manier van zitten die nog wel even blijft. En ook voor zulke fauteuils zijn tal van mogelijkheden en verschillende stijlen te vinden. Combineer het met een aantal van de grote woontrends van 2022: ronde en organische vormen en zachte, aaibare stoffen. Ga bijvoorbeeld voor een fauteuil in Bouclé stof zoals de Woolly draaifauteuil van BePureHome.

De draagkracht van stoelen, belangrijk om over na te denken

Een van de belangrijkste vragen bij de aanschaf van een nieuwe stoel is hoeveel gewicht deze nou eigenlijk aan kan, terwijl dit misschien niet de meest voor de hand liggende vraag is. Wanneer we een stoel aan willen schaffen gaan we in eerste instantie het eerst kijken naar het design, de uitvoering en het zitcomfort. Maar de draagkracht van een stoel is net zo belangrijk.

De draagkracht, ook wel gewichtscapaciteit genoemd, is per type stoel verschillend. Zo kan een metalen stoel bijvoorbeeld veel meer gewicht dragen dan een houten stoel. De gewichtscapaciteit kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Denk hierbij aan de materialen en de structuur maar ook de functie kan hierbij een bepalende factor zijn. Het is dus belangrijk om bij de aanschaf van nieuwe stoelen te kijken of ze daadwerkelijk de steun bieden die jij ervan verlangt. Aangezien niet ieder mens hetzelfde is, worden stoelen met verschillende draagkracht ontworpen.