Keukentrend: een sfeervolle donkere keuken

Sfeervolle zwarte keukens

Witte keukens maken plaats voor zwarte of donkere keukens. Zwart klinkt misschien heftig voor de keuken, maar het voegt veel warmte toe aan je interieur. Ben jij toe aan een nieuwe look in de keuken of sta jij op het punt om een nieuwe keuken aan te schaffen? Lees dan meer over de keukentrends van nu!

Donker hout voor een warme uitstraling

Je hoeft natuurlijk niet direct voor diepzwart te gaan. De keuken Wallace is een mooi voorbeeld van hoe sfeervol een donkere keuken in het interieur kan zijn. De fronts van deze keuken zijn zwart gebeitst waardoor je de nerven van het hout nog goed kan zien. Het dunne lichte blad geeft een mooi contrast en de warme houten details komen hier goed tot zijn recht en geven de keuken een unieke en sfeervolle uitstraling.

Zwart met gouden details voor een luxueuze uitstraling

Een stoere, luxe keuken? Ga voor een volledig mat zwarte keuken met gouden details voor een luxueuze uitstraling. Met een lichte vloer en een lichte kleur op de muren geeft dit een spannend contrast met de zwarte keuken. Ga voor een moderne greeploze zwarte keuken of kies voor stoere leren handgrepen. Een van de keukentrends die wij zien is dat de keuken onderdeel wordt van de rest van het interieur. Een gezellige leefkeuken die ook qua stijl helemaal past bij de rest het interieur. Het liefst met een geïntegreerde bar waar je gezellig aan kunt schuiven, zo sta je nooit meer alleen te kokkerellen. 

Elegant en klassiek

Een mooi voorbeeld van een zwarte stijlvolle keuken is een klassieke keuken met zwarte fronten. Het elegante design van de fronts in combinatie met de matzwarte kleur en een natuurstenen blad maakt de keuken erg stijlvol. Combineer dit met een mooie visgraat houten vloer voor een sfeervol geheel. Bij klassieke keukens zie je ook vaak glazen bovenkastjes. Wil je een wat meer open en ruimtelijke keuken, dan kun je er ook voor kiezen om deze stijlelementen in de onderste kastjes terug te laten komen. Zonder bovenkastjes oogt het geheel een stuk ruimer. Wil je voldoende opbergruimte? Een grote wandkast met inbouwapparatuur zorgt voor voldoende opbergruimte en is van alle gemakken voorzien. Voor welke stijl ga jij?

Zwarte keukens bij Superkeukens Vriezenveen

Ben jij helemaal overtuigd van deze nieuwe trend en wil jij een zwarte keuken in jouw interieur? Bij Superkeukens in Vriezenveen kun je terecht voor deskundig keukenadvies en een keukenontwerp op maat. Kom langs in onze showroom voor meer inspiratie. Heb jij jouw droomkeuken nog niet gevonden tussen onze modellen? Ontdek dan het Color Concept waarbij je in een paar stappen jouw ideale keuken helemaal op maat kunt ontwerpen.