Haal de zomer naar binnen

Zomers interieur inspiratie

Het is ongelooflijk snel gegaan, zo ligt de sneeuw in een dun laagje op de buitentafel en even later stijgt het kwik enorm en zijn de heerlijk warme zomeravonden daar. Het groen schiet de grond uit en zelfs de eens zo dorre druiventakken raken weer vol en groen. Kortom het voorjaar is daar en de zomer lonkt! Tijd om heerlijk veel buiten te vertoeven maar ook om het voorjaar en de naderende zomer binnen te halen. Alle zware en sombere winterkleuren kunnen eruit en de frisse pasteltinten en zomerse kleuren mogen erin, want pastel wordt het toch wel deze zomer.

Summerproof interieur met een paar kleine aanpassingen

Wil jij je woning omtoveren tot een zomers paradijs? Met een paar kleine aanpassingen is jouw interieur helemaal summer proof. Dus weg met die donkere, sombere kleuren! Fleur je interieur op met een lichte meubels, pasteltinten en vrolijke zomerkleuren. We geven je een aantal tips hoe je op een relatief eenvoudige manier jouw interieur ‘summerproof’ kunt maken.

  1. Licht en ruimte: Creëer ruimte en licht in je woning. Hou het ruimtelijk door alle onnodige dingen en winterse accessoires weg te halen, gooi de gordijnen open en voeg lichte, natuurlijke kleuren toe! Je zult zien dat dit al heel veel doet, dit is vaak ook de reden voor de voorjaarsschoonmaak. We komen uit onze ‘warme winterslaap’ en willen het huis weer open en licht.
  2. Groene planten: Haal binnen naar buiten met veel groene planten. Je waant je al snel in een tropisch paradijs, maar dan gewoon in je eigen woonkamer. Voeg hier wat mooie rieten manden en een rotan stoeltje aan toe om het af te maken!
  3. Pasteltinten en zomerse kleuren: Pasteltinten blijven het goed doen in de warme periodes. Het ziet er vrolijk en zomers uit, trekt geen zon aan (zoals zwart dat wel doet) en het is niet te sterk aanwezig. Wil je er echt voor gaan dit jaar? Kies dan voor een zomers geel kleurtje voor je eetkamerstoelen, je bank of een paar sierkussens. Zo haar je het zonnetje letterlijk in huis!
  4. Zomers vloerkleed: Heb jij dat warme, zachte (winterse) vloerkleed nog liggen? Vervang deze dan snel voor een laagpolig, zomers vloerkleed. Dit geeft je woonkamer in een handomdraai een hele andere sfeer! Kies voor natuurlijke of zachte tinten en materialen. Wellicht een mooi grafisch patroon, een vintage vloerkleed of gewoon egaal en minimalistisch!
  5. Vrolijke accessoires: Vervang zwarte, donkere vazen voor luchtige en vrolijke accessoires. Bijvoorbeeld een paar mooie licht gekleurde glazen vazen, vrolijke statements accessoires en een vrolijk doek aan de muur.

Voor meer tips en inspiratie: Woontrends voor 2020 

Goud en messing geven jouw zomers interieur een luxe uitstraling

Dit jaar zien je we ook veel rotan/ riet in het interieur in combinatie met gouden eyecatchers en licht natuurlijke tinten. Goud/ messing zien we het hele jaar natuurlijk al: een fluwelen fauteuil met goudkleurig frame, gouden bijzettafel, gouden fotolijstjes en gouden accessoires. Dit veelal in combinatie met donkere kleuren voor een mooi contrast. Nu het weer zomer is mogen de gouden en messing elementen blijven, maar worden ze nu gecombineerd met lichte, natuurlijke kleuren: crème, rotan en licht beige. Ontdek de mooiste zomerse accessoires van COCO maison. Bij Löwik Wonen & Slapen kun je voldoende inspiratie op doen om het interieur in een zomers jasje te steken! Bekijk onze collectie online of kom eens lang in onze winkel.