Sta-op fauteuils

Een sta-op fauteuil is eigenlijk een relaxfauteuil met sta-op functie. Pijn bij het opstaan of is het lastig opstaan? Dan is een fauteuil met sta-op functie wellicht iets voor jou! Ook na een lange dag werken is het fijn om te ontspannen en even achterover te liggen. Dat kan met een relaxfauteuil met sta-op functie.

32 producten gevonden

Hoe werkt een elektrische sta-op fauteuil?

Een sta-op fauteuil heeft een mechanisme in de stoel dat je eenvoudig elektrisch kan bedienen. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de stoel eenvoudig omhoog en iets naar voren gekanteld kan worden. Je kunt de stoel eenvoudig bedienen met een afstandsbediening of het bedieningspaneel van de fauteuil. Je kunt deze omhoog laten gaan wanneer je op wil staan en naar beneden wanneer je weer wilt zitten. Het voordeel hiervan is dat je jouw rug, armen en benen niet meer hoeft te belasten. Je staat in een zo goed als staande houding op, waardoor je jezelf niet meer omhoog hoeft te tillen. Hetzelfde geldt ook voor wanneer je weer gaat zitten. Je gaat gewoon weer zitten in de stoel en brengt deze langzaam weer naar beneden in de stand die je prettig vindt.

Wat is het verschil tussen 1-, 2- of 3-motorige sta-op fauteuils?

Een 1-motorige fauteuil is de meest eenvoudige uitvoering van een elektrische fauteuil. De voetensteun en rug kanten tegelijkertijd en zijn niet apart van elkaar te verstellen. Van een zitpositie kun je met 1 druk op de knop in de relaxstand, naar de zitstand of verder in de sta-op functie. Met een 2-motorige sta-op fauteuil kun je de rug en de voetensteun (beensteun) apart van elkaar bedienen. Zo kan de rug naar achteren zonder dat de voetensteun mee gaat. Uiteraard zit hier ook de sta-op functie in verwerkt. Het verschil met een 3-motorige en een 2-motorige relaxfauteuil is dat de zitting bij een 2-motorige sta-op fauteuil niet versteld kan worden, dit kan wel bij een 3-motorige sta-op fauteuil. Een 3-motorige relaxfauteuil is prettig wanneer je veel tijd zittend doorbrengt.

Sta-op stoel op maat

Het belangrijkste is dat je geen relaxfauteuil of sta-op stoel aanschaft zonder eerst advies in te winnen. Een sta-op stoel op maat gemaakt, kan volledig naar jouw situatie en wensen worden samengesteld. Bij Löwik Wonen & Slapen kunnen wij jou hier een uitstekend persoonlijk advies in geven. We brengen ook steeds meer uren zittend door, terwijl dit niet goed voor ons is. Een goede zithouding en zitcomfort is daarom erg belangrijk. Een goede sta-op fauteuil of relaxfauteuil kan hiervoor zorgen. Zo’n fauteuil kan namelijk volledig op maat worden gemaakt, daarbij is de grootte (afmetingen) van de stoel erg belangrijk. Een goede ondersteuning van je benen zorgt ervoor dat je benen ontlast worden. Dat betekent dat de zitdiepte goed moet aansluiten bij de lengte van je bovenbenen, maar ook de zithoogte is hierin belangrijk.

Een goede ondersteuning van de rug is ook belangrijk, daarbij kijken we naar de lengte en breedte van de rugleuning, maar ook naar extra opties die het zitten prettiger maken. Zo kun je bij vele fauteuils een lendensteun in de onderrug krijgen. In sommige gevallen is dit een aanpasbare lendensteun die je kunt oppompen wanneer je extra steun in je onderrug wenst. Denk bijvoorbeeld ook aan een verstelbare hoofdsteun die extra ondersteuning biedt aan je hoofd en nek. Erg handig wanneer je in een relax-stand TV wil kijken, dan kun je het uiteinde ombuigen zodat je hoofd en nek beter worden ondersteund.

Design, materialen en uitvoeringen

Natuurlijk, het oog wil ook wat. Een sta-op fauteuil hoeft niet saai of lomp te ogen. Tegenwoordig worden relaxfauteuils of sta-op stoelen in diverse designs gemaakt, van modern tot klassiek. Een sta-op fauteuil hoeft ook niet ‘lomp’ te ogen bij de rest van je woonkamer meubels, dankzij de vele slanke designs. Onze fauteuils zijn verkrijgbaar in vele soorten stoffen en leder, zodat er ook voor jou een design bij zit die perfect past in je interieur!

Wil je een sta-op stoel kopen?

We hebben een uitgebreid assortiment in sta-op fauteuils online, maar ook in onze showroom. Wanneer je besluit een sta-op stoel te kopen, raden wij je aan om langs te komen in de showroom om diverse sta-op fauteuils te bekijken en te testen. Zo kun je het zitcomfort ervaren, maar ook het maatwerk komt eraan te pas. Onze fauteuil-adviseurs kunnen je hierin begeleiden en adviseren. Tevens kun je in de showroom diverse maten uitproberen en verschillende stoffen en leersoorten bekijken.

Onze merken sta-op fauteuils

Al onze sta-op fauteuils zijn van top kwaliteit. Naast kwaliteit, afmetingen en comfort is het ook belangrijk dat de fauteuil past bij jouw interieur en stijl. Wij hebben daarom een divers assortiment van o.a. de merken Profijt Meubel, Pronto Wonen, Feelings en IN.House

Sta op fauteuil Twice