Fluwelen fauteuils

Kruip lekker weg in je comfortabele fluwelen fauteuil. De stof voelt zacht en comfortabel aan en geeft een luxe uitstraling aan jouw interieur. De trendy stof past goed in ieder interieur, door de uitgebreide kleuropties en modellen fauteuils van merken als Feelings, IN.House en By-Boo. Bekijk onze collectie fluwelen fauteuil online of kom proefzitten in onze showroom!

Een luxe, maar warme uitstraling

Een zachte stof met een licht glanzende vleug. Fluweel geeft een luxe uitstraling aan jouw interieur, maar geeft ook veel warmte en sfeer. Een fluwelen fauteuil is daarom een aanwinst voor ieder interieur. Ga voor een echte eyecatcher of voor heerlijk comfortabele fluwelen stoelen die jouw zithoek complimenteren. Wist je dat fluweel ook een hele sterke stof is en dat de stof niet snel slijt? Het is daarom ook geschikt voor intensief woongebruik. Met het juiste onderhoud kun je jarenlang genieten van jouw fluwelen fauteuil.

Een fluwelen fauteuil voor iedere woonstijl

Fluwelen fauteuils passen goed in verschillende woonstijlen. Kies het model dat bij jouw woonstijl past in een fluwelen stof. In een Scandinavisch interieur kun je kiezen voor een fluwelen fauteuil in een lichte tint met houten pootjes. Ga je voor een industriële stijl? Denk dan aan metalen pootjes of een vintage look met capitonnage. Fluwelen fauteuils zijn ook verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor jij de perfecte look kunt uitkiezen voor jouw woonstijl. Denk aan een heldere kleur voor een modern interieur, een donkere en warme kleur voor een vintage of klassiek interieur en sobere tinten voor een industrieel interieur. Vind je het lastig de juiste stijl te vinden voor jouw fluwelen fauteuil? Onze interieuradviseurs helpen je graag!

Fluwelen fauteuils, wat zijn de eigenschappen?

Fluweel wordt ook wel eens velours of velvet genoemd. Er is in principe geen verschil tussen de verschillende benamingen, slechts een vertaling van fluweel in het Frans en Engels. Er zit wel verschil tussen bewerking van de fluwelen stof, waardoor er een licht verschil zichtbaar is tussen de verschillende fluwelen stoffen. Bij een fluwelen stof worden er kleine lusjes geweven, waardoor er een glanzende stof ontstaat van korte opstaande polen. Bij andere varianten worden deze lusjes doorgesneden, getrokken of geruwd. Dit zorgt voor een iets doffere glans. Naast de warme en luxe uitstraling van fluwelen fauteuils, heb je met een fluwelen stof ook minder snel verkleuring dan een natuurlijke stof als katoen en linnen en slijt de stof ook niet snel. Wel heb je kans op een zitspiegel. Dit ontstaat doordat de polen worden platgedrukt. Voorkom dit door regelmatig op een andere plek neer te strijken. Fluwelen fauteuil