Hoektafels

Veel mensen hebben een hoektafel in huis, want het is een praktisch meubelstuk waar we in de zithoek gemakkelijk bekers, glazen, tijdschriften of boeken op kunnen leggen. Daarnaast worden hoektafels gebruikt om mooie woonaccessoires of kaarsen op te zetten om sfeer in huis te brengen. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een grote collectie hoektafels van merken als Henders & Hazel, Feelings, By-Boo en Profijt Meubel.

40 producten gevonden

Een handige hoektafel

Een hoektafel is een handig meubelstuk voor in huis. Het is een tafel die in de hoek geschoven kan worden of snel een plekje kan krijgen bij de bank. Sommige tafels hebben wieltjes, waardoor ze op iedere plek in huis neergezet kunnen worden. Als je een hoektafel wil uitkiezen, is het belangrijk om stil te staan bij een aantal punten.

Onderstel van een hoektafel is stijlbepalend

Afhankelijk van het doel voor de hoektafel is het vaak belangrijk dat de tafel stevig op zijn poten staat. Gelukkig vind je bij ons alleen hoektafel van de beste kwaliteit! De ene hoektafel heeft brede, stevige poten en de ander heeft een smal en rank onderstel, vaak afhankelijk van de stijl van de tafel. Een Scandinavisch design heeft vaak smalle strakke pootjes en een landelijk design komt vaak met wat grovere poten. Daarnaast kan een hoektafel ook wieltjes hebben. Kijk goed wat bij jouw smaak en woonstijl past, want iedere stijl vraagt om een andere hoektafel. Stijlen combineren kan natuurlijk ook!

Hoektafels in verschillende afmetingen

Elke tafel heeft een eigen formaat, maar de hoektafel is meestal niet heel groot. De afmeting van een gemiddelde hoektafel is 40×40 cm of 60×60 cm. Op de tafel kun je van alles heel gemakkelijk neerzetten. Sommige hoektafels hebben twee lagen, waarbij je onder het bovenblad nog ruimte hebt om dingen neer te leggen. Kijk goed welke ruimte je nog over hebt in de hoek en kies daar het formaat tafel bij uit.

Verschillende materialen

Hoektafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meeste tafels zijn gemaakt van hout, maar daarnaast zijn er ook hoektafels gemaakt van MDF, rvs, beton, riet, metaal of een combinatie hiervan. Om jouw woonkamer een stoere uitstraling te geven, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoektafel met robuust hardhout en metalen poten.

Verschillende tinten en kleuren

Veel hoektafels zijn gemaakt van hout, maar iedere houtkleur heeft een andere kleurnuance. Er zijn bijvoorbeeld ook tafelbladen die vergrijsd zijn of tafels waarvan een deel wit of zwart is gemaakt. Kijk vooral goed naar jouw woonstijl en de kleuren van jouw interieur. Kies een hoektafel uit die er goed bij past.

Hoektafel met opbergruimte

Op een hoektafel kun je verschillende spullen neerleggen. Sommige tafeltjes hebben nog extra ruimte om spullen op te bergen. Zo zijn er bijvoorbeeld hoektafels met lades, een mandje, een opbergvak of met een extra legplank. Kijk goed welke ruimte je nodig hebt en pas daar jouw tafel op aan. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je hoektafels in verschillende soorten en maten. Keuze genoeg om jouw perfecte hoektafel te vinden! Mocht je toch de perfecte hoektafel niet kunnen vinden, dan kun je ook een kijkje nemen tussen onze bijzettafels.

hoektafel