Cocktail fauteuils

De cocktail fauteuil uit de jaren ‘50/ ‘60 maakt zijn comeback! De vintage cocktail fauteuil – ook wel clubfauteuil genoemd – is weer helemaal terug van weggeweest. Nu in een nieuw jasje. De elegante fauteuils zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en leersoorten. Je shopt ze eenvoudig online of probeer de cocktail stoeltjes uit in onze winkel!

Wat zijn cocktail fauteuils?

De cocktail fauteuil vindt zijn oorsprong in de jaren ‘50 en ‘60. In die tijd zag je deze stoeltjes veel in de opkomende nachtclubs. Het zijn handzame en lichte fauteuils, waar je even op kon uitrusten tussen het dansen door. Vandaar dat ze ook wel clubfauteuils worden genoemd. De cocktailstoeltjes kon je ook eenvoudige verplaatsen om ruimte vrij te maken voor de dansvloer. In de jaren ‘50 werden ze steeds populairder en zag je de kuipstoeltjes ook steeds vaker bij mensen thuis. Je zag ze in de jaren ‘50 en ‘60 vaak met een skai leren bekleding of fluwelen stoffering. Toen werden ze vaak als set van 2 bij de zithoek geplaatst, maar tegenwoordig zie je de fauteuils vaak als leuke eyecatcher in de woonkamer of in een apart zithoekje.

Hoe combineer je de vintage cocktail fauteuil in jouw interieur?

De cocktail fauteuils zijn te herkennen aan de lage zit en hebben vaak alleen een rugleuning en geen armen. De vintage stoeltjes hebben (vaak schuin) metalen of houten pootjes. Je ziet ze tegenwoordig veel in Scandinavische interieurs in een lichte kleur stof met een houten pootje, maar ze kunnen ook prima in een modern, romantisch of retro interieur. Combineer het met een mid-century vintage woonstijl om de look compleet te maken. Kies dan, in een vintage interieur, voor een fluwelen cocktail fauteuil in een warme kleur.

Verschillende modellen clubfauteuils

In onze collectie cocktail fauteuils vind je verschillende modellen. Veel cocktail stoeltjes hebben geen armleuning, maar wil je wat extra comfort dan vind je ook clubfauteuils met armleuningen in ons assortiment. De clubfauteuil in een Scandinavisch interieur heeft vaak een effen stof met een effen rugleuning of met twee knopen. In een retro interieur past het kuipstoeltje met verticale lijnen over de rug erg goed. Wil je een unieke eyecatcher? Kies dan voor een prachtige fluwelen cocktail fauteuil in Art Deco stijl of een ronde kuipstoel. Wat jouw stijl ook is, je vindt altijd een model cocktail fauteuil dat bij jou past! Het voordeel van dit stoeltje, is dat ze ook geschikt zijn voor een kleinere ruimte. Ze ogen tevens minder kolossaal dan een normale fauteuil. Een stijlvolle en prachtige eyecatcher!

Shop jouw cocktail fauteuil bij Löwik Wonen & Slapen

Jouw favoriete en stijlvolle cocktail fauteuil shop je eenvoudig bij Löwik Wonen & Slapen. Kom langs in de showroom en ervaar de verschillende modellen en stijlen. Of shop jouw favoriet van merken als Richmond, Feelings of Kare Design eenvoudig online! Cocktail fauteuil

Alle categorieën