Vintage fauteuils

Ben jij op zoek naar een stijlvolle vintage fauteuil? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment fauteuils passend bij de vintage woonstijl. Wat dacht je van een stijlvolle fluwelen vintages fauteuil met houten frame of een vintage leren fauteuil in een industrieel interieur? Bekijk de collectie online of ontdek onze vintage fauteuils in onze showroom!

De vintage woonstijl

De vintage stijl wordt ook wel eens verward met de retro woonstijl. Vintage is een stijl dat is geïnspireerd op de meubels uit de mid-century: de jaren ‘50 en begin jaren ‘60. De retro meubelstijl komt uit de opvolgende jaren: de jaren ‘60 en ‘70. Vintage fauteuils zoals we die zagen in de jaren ‘50 hebben vaak een houten – meestal in een donkere lak – frame of poten en armleuningen. Maar je ziet ook modellen met metalen frame of pootjes. Een item wat je ook veel zag is de vintage leren fauteuil. In die tijd gebruikten ze naast leer ook veel skai (een vroegere versie van imitatieleer). Je zag daarnaast ook veel fauteuils met een geweven stof en fluweel.

De vintage fauteuil in een nieuw jasje

De vintage fauteuil van tegenwoordig heeft bepaalde stijlkenmerken overgenomen, maar nu in een nieuw jasje. Je ziet tegenwoordig weer veel vintage fauteuils met een houten frame, nu naast de donkerbruine lak, ook vaak met een mat zwarte lak. Zo’n vintage fauteuil past ook goed in andere woonstijlen. Combineer een zwart houten frame met een moderne lichte kleur geweven stof en hij staat prachtig in een modern interieur. Je kunt natuurlijk ook dichter bij de vintage stijlkenmerken blijven, voor een warme en stijlvol design. Kies dan voor een warme kleur fluweel of een geweven stof in bijvoorbeeld olijfgroen of mosterdgeel. Vintage fauteuils hebben vaak taps aflopende houten pootjes. Tegenwoordig zie je dit kenmerk ook veel in een moderne versie met zwart metalen pootjes.

Vintage leren fauteuil in jouw interieur

De vintage leren fauteuil is een stijlvolle leren fauteuil bekleed met gewaxt leder. Een vintage leren fauteuil staat mooi in een stijlvol, stoer of industrieel interieur. In een industrieel interieur kun je kiezen voor een vintage leren stoel met houten frame, maar een vintage leren fauteuil met zwart metalen poten en gewaxt leder zal ook erg mooi staan in een industrieel of vintage interieur. Je kunt de vintage leren fauteuil combineren met donker houten vintage meubels en mooi groot vintage vloerkleed.

Shop jouw favoriete vintage fauteuil eenvoudig online of kom langs in de winkel.

In ons online assortiment van het merk Kare Design vind je veel mooie vintage fauteuils geïnspireerd op de originele vintage stijl uit de jaren ‘50. Bij Feelings vind je prachtige modellen fluwelen vintage fauteuils en bij Baenks kun je terecht voor de moderne modellen geïnspireerd op de vintage meubelstijl. Kom je er niet uit? Vraag onze medewerkers om advies. Zou je graag deskundig hulp willen bij de inrichting van jouw woonruimte? Onze interieuradviseurs geven je graag gratis en vrijblijvend advies. Vintage fauteuils