Chesterfield fauteuils

Bij Löwik Wonen & Slapen bieden wij een ruim assortiment klassieke fauteuils. Ben jij op zoek naar een Chesterfield fauteuil dan ben je bij ons aan het goede adres. Fauteuils met de look en feel van het eerste Chesterfield ontwerp, maar ook fauteuils met de hedendaagse Chesterfield stijl vind je bij ons. Denk bijvoorbeeld aan de Chesterfield stijl, maar dan met een andere look en feel door een velvet bekleding. Ben jij benieuwd naar wat voor Chesterfield fauteuils wij in ons assortiment hebben? Bekijk de collectie online of kom proefzitten in onze showroom!

Onze Chesterfield fauteuils

Bij Löwik Wonen & Slapen kun je terecht voor de klassieke Chesterfield fauteuil. Als je kijkt naar het originele ontwerp van de Chesterfield-stijl, werd de fauteuil uitgevoerd in rundleder en zag je details als de nagels aan de voorkant van de arm en de gecapitonneerde rug. Tegenwoordig zie je dit nog steeds terug in een fauteuil in de Chesterfield-stijl, maar zijn er ook vele andere designs. Zo heb je fauteuils met glimmend metalen nagels in plaats van de oude bronzen look en worden ze nu ook uitgevoerd in diverse stoffen. Een velours stof of geweven stof, soms met minder nadrukkelijke knopen.

Klassieke stijl

Delen van de Chesterfield-stijl zie je ook terug in andere klassieke fauteuils. Zo heb je ook fauteuils met een ronde arm, maar zonder de typerende knopen in de rug. Of toch een fauteuil met een gecapitonneerde rug, maar zonder nagels en ronde armen. Vind je de Chesterfield fauteuil toch iets te heftig, dan kun je altijd voor een iets rustigere variant van de klassieke fauteuil gaan. De typische stijl van de Chesterfield fauteuil is zeer goed te combineren met verschillende woonstijlen. Kies je voor een uitvoering bekleed met leer, dan zal deze perfect staan in een vintage of industrieel interieur. Combineer de Chesterfield fauteuil met de Chesterfield bank of de Chesterfield hoekbank en je hebt een sfeervolle zithoek! Kies je liever voor een met stof beklede fauteuil, dan kun je de Chesterfield ook heel goed in een landelijk of eigentijds interieur combineren.

De geschiedenis van de Chesterfield fauteuil

Hoe is de Chesterfield-stijl nou eigenlijk ontstaan? In 1773 ontving Philip Dormer Stanhope – Engels schrijven, staatsman en 4e hertog van Chesterfield – bezoek op zijn sterfbed. Hij sprak tot zijn trouwe bediende: “Give Mr. Dayrolles a chair. De bediende, in de war door het naderende einde van zijn heer, stond erop dat het bezoek bij vertrek de stoel meenam waar hij zojuist op gezeten had. Deze stoel is waarschijnlijk de voorloper van de Chesterfieldstijl die wij tegenwoordig kennen. Het Chesterfield meubel heeft zijn naam dus te danken aan de Engelse stad Chesterfield. Tevens is Chesterfield geen merk, maar een stijl. Iedereen is dus vrij om meubels in deze stijl te maken. Er is dus geen originele Chesterfield fauteuil, wel refereren we altijd naar de eerste ontwerpen in de Chesterfield-stijl: hand vervaardigd, topkwaliteit, uitgevoerd in rundleder en natuurlijk de gecapitonneerde rug met een ruitpatroon en de metalen nagels aan de voorkant.

Chesterfield fauteuil kopen bij Löwik

Ben je van plan om een Chesterfield fauteuil te kopen? Dat kan ook bij Löwik Wonen & Slapen! We hebben een ruim assortiment in klassieke fauteuils in de Chesterfield-stijl. Kijk bijvoorbeeld in de collectie van onze merken Kare Design, Feelings en Richmond. Wil je een complete set? Dan kun je de Chesterfield fauteuil ook combineren met onze 2-, 2,5- en 3-zits banken of een Chesterfield hoekbank. We garanderen 100 procent slagingskans, want we bieden het grootste assortiment van Oost-Nederland en de laagste prijsgarantie. Bestel jouw Chesterfield fauteuil online of kom proefzitten in onze winkel! Chesterfield kare design  

Alle categorieën