Tv-dressoirs

De functionaliteit van een tv-dressoir is in de loop der jaren veranderd. We hebben geen groot apparatuur meer in huis zoals een Dvd-speler en je hoeft hier ook geen Cd’s of Dvd’s meer in op te bergen. Je zal hoogstens nog een klein kastje hebben voor een digitale televisie. Een tv-dressoir functioneert daarom steeds vaker als opberger voor andere spullen. En natuurlijk om je televisie op te zetten of boven te hangen. De functionaliteit wordt dus minder belangrijk, maar het design van de tv-dressoir gaat een steeds grotere rol spelen.

440 producten gevonden

Verschillende designs van een tv-dressoir

Een tv-dressoir of een tv-meubel komt in vele verschillende designs, kleuren, materialen en afmetingen voor. Een witte tv-dressoir geeft rust in het interieur en staat vaak goed in vele interieurs. Een tv-dressoir van hout straalt weer meer warmte af. Door de vele mogelijke afwerkingen van hout komt dit in ieder interieur tot zijn recht. Je kunt natuurlijk ook voor een eyecatcher gaan, bijvoorbeeld een dressoir met een retro design of een oud klassiek design.

TV-dressoir hout

Een houten tv-dressoir zie je in vele woonstijlen verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan de ruwe afwerking van een tv-meubel van steigerhout of teakhout in een industriële of stoere inrichting, soms ook gecombineerd met metaal. Je hebt ook vele trendy tv-dressoirs van hout. Hier wordt voornamelijk eikenhout voor gebruikt, maar je ziet soms ook beuken-, berken-, sparren- of dennenhout. Deze houtsoorten worden vaak gebruikt voor Scandinavisch design meubelen. Eikenhout is een harde houtsoort, waardoor dit hout ideaal is voor een sterk tv-dressoir. Eikenhout is daarom ook het meest gebruikte houtsoort. Het is sterk, duurzaam en makkelijk te bewerken.

TV-dressoir wit

Naast een houten tv-dressoir zien we ook veel witte tv-dressoirs. Wit is namelijk een neutrale kleur en breng rust in het interieur. Afhankelijk van de vormgeving van het tv-meubel, is een wit tv-dressoir voor bijna ieder interieur geschikt. Zo zie je grove witte tv-dressoirs waarbij het hout een witte laklaag heeft gekregen in een landelijke stijl. Een hoogglans wit tv-meubel past weer goed in een modern interieur. Ook worden stalen meubels afgewerkt met een witte laag, dit past dan weer goed in een eigentijds of stoer interieur. Wanneer je veel lichte kleuren of neutrale kleuren in je interieur gebruikt, hou je de basis rustig met een wit tv-dressoir. Je kunt een wit tv-meubel natuurlijk ook gebruiken om een statement te maken. Zorg dan dat het in stijl en/of contrast verschilt met de omgeving. Plaats een tv-dressoir wit bijvoorbeeld tegen een donkere muur of plaats een metaal gelakt meubel in een modern interieur.

Tips voor het aanschaffen van een tv-dressoir

Voordat je een dressoir wilt aanschaffen, bedenk dan goed waar je het tv-dressoir wilt plaatsen en hoe groot hij moet zijn. Heb je een grote ruimte en lange wand? Plaats hier dan geen klein tv-meubel, maar accentueer de wand juist door een lang en laag tv-dressoir te plaatsen. Plaats hier dan een mooie plant en/of grote vaas op om het meubel te accentueren en meer sfeer te geven. Heb je een kleine ruimte? Zorg dan dat je de beschikbare ruimte op de wand goed op meet (houd hierbij ook rekening met de loopruimte en deuren die open gaan). Met een goed beeld van jouw complete woonruimte incl. andere meubels, kunnen onze interieuradviseurs jou het beste adviseren. Een te klein of te groot meubel doet afbreuk aan de ruimte of zorgt ervoor dat de ruimte kleiner lijkt dan het is. Bij een kleine ruimte is zwevend tv-dressoir of een op hogere smalle pootjes een goed idee, door de vloer vrij te houden behoud je optisch meer ruimte. Bekijk ons aanbod tv-dressoirs online of kom sfeer proeven in onze showroom!

tv-dressoir