Scandinavisch dressoirs

Een Scandinavisch dressoir is stijlvol, elegant en gemaakt van (duurzame) natuurlijke materialen. Wil jij graag een dressoir in Scandinavische stijl aan jouw interieur toevoegen? Bekijk dan ons ruime assortiment van merken als Xooon, IN.House, Zuiver en Henders & Hazel. Shop eenvoudig online of kom sfeerproeven in onze showroom in Vriezenveen. Met ruim 40.000 m2 slaag jij gegarandeerd.

Een stijlvol Scandinavisch interieur

Eenvoudig, minimalisme en functionaliteit is de basis van een Scandinavisch interieur. Met een witte basis in de vloeren en muren en licht natuurlijk hout in de meubels. Een licht interieur dus. Dit komt omdat er in Scandinavische landen weinig daglicht is, buiten de zomermaanden om. Geen complete fan van de Scandinavische woonstijl, maar wil je wel graag Scandinavische stijlelementen toevoegen aan jouw interieur? De stijl combineert ook goed met een modern interieur!

Kenmerken van een Scandinavisch dressoir

Scandinavische meubels hebben natuurlijke, maar ook strakke vormen en zijn vaak gemaakt van hout. Tegenwoordig zie je dat een dressoir Scandinavisch – ook wel een Deens dressoir genoemd – vaak van licht eikenhout is gemaakt, oorspronkelijk werd er vaak beuken-, berken- of essenhout gebruikt voor Scandinavische meubels. Soms wordt het hout van een Scandinavisch dressoir gelakt in een lichte kleur. Meestal wit, maar soms ook in een lichte pasteltint. Een Scandinavisch dressoir heeft daarnaast ook een elegant design. Niet te veel detail, maar eenvoudig en functioneel. Een typisch dressoir Scandinavisch staat ook op elegante houten pootjes. Dit geeft een ruimtelijk effect, omdat de vloer zichtbaar blijft net als de horizontale lijn van de muur. Sommige Scandinavische dressoirs hebben een retro ontwerp, maar er zijn ook veel strakke en moderne varianten, zoals de Scandinavische dressoirs uit onze Hülsta-collectie.

Weinig tierelantijntjes, hoge functionaliteit

Een Scandinavisch interieur is licht en stijlvol. Scandinavische meubels zoals een dressoir Scandinavisch heeft een strak en minimalistisch ontwerp. Dit zie je ook in de rest van het interieur: een minimalistisch ontwerp zonder al te veel tierelantijntjes en gefocust op functionaliteit. Het is natuurlijk wel belangrijk om sfeer toe te voegen in een strak en neutraal interieur. De natuurlijke houten materialen zorgen al voor warmte in de basis. Daarnaast zie je ook dat warme wordt toegevoegd met textiel. Kussens en vloerkleden met grafische prints en zachte wollen plaids. Naast licht hout en wit zie je als accentkleur vaak licht grijs, lichte pasteltinten en wordt er contrast gecreëerd met zwarte accenten. En niet te vergeten: veel, heel veel, groene planten. Van een verzameling cactussen tot grote groene planten.

Functioneel dressoir Scandinavisch

Een dressoir Scandinavisch is een mooi opbergmeubel om al jouw spullen achter gesloten deuren op te bergen. Een dressoir is een lage kast, hierdoor heb je ook de mogelijkheid om mooie accessoires te plaatsen op het dressoir. Denk aan een mooie spiegel om het ruimtelijke effect te vergroten, maar ook zwart-witte prints aan de muur doen het goed. Maak het af met een mooie verzameling groene planten op het Scandinavische dressoir. Een Scandinavisch dressoir staat op hoge pootjes. Dit zorgt ervoor dat je er gemakkelijk onder kunt schoonmaken, maar het geeft ook een ruimtelijk effect in jouw woonruimte. Dressoir scandinavisch

Alle categorieën