Deense dressoirs

Ben jij op zoek naar een Deens dressoir? Een Deens dressoir heeft een unieke uitstraling, is functioneel en heeft een luchtig design. Het geeft een ruimtelijk effect, maar tegelijkertijd staat het ook erg sfeervol in het interieur. Ontdek ons volledige assortiment Deense dressoirs online of kom eens langs in de winkel.

Designkenmerken van een Deens dressoir

Een Deens dressoir heeft een Scandinavisch design en komt oorspronkelijk uit de jaren 50 en 60. In die tijd werden de (nu vintage) Scandinavische meubelen vaak gemaakt van teak en/of palissanderhout in een donkere vintage kleur. Scandinavische meubelen uit de jaren 50 en 60 staan bekend om hun organische vormen en natuurlijke materialen, dit zie je tot op heden nog steeds terug in het Scandinavisch interieur. Zo heeft een Deens dressoir vaak organische vormen door het gehele design, maar in sommige gevallen kan het meubel ook wat meer rechte vormen hebben. Een Deens dressoir staat altijd op hoge slanke, vaak ronde en taps toelopende houten pootjes. Ook heeft het in zijn geheel een slank, modern retro ontwerp. Een Deens dressoir wordt tegenwoordig vaak van eiken gemaakt en veelal in een lichtere kleur. Met de opkomst van de vintage interieurstijl zie je ook de donkere houtkleuren steeds vaker in het assortiment.

Een multifunctionele opberger

Een dressoir is een erg handige opberger die je naast de woonkamer ook op andere plekken kunt plaatsen. Heb je een grote hal, dan kan een Deens dressoir een mooie binnenkomer zijn. Je kunt een dressoir ook goed in de slaapkamer gebruiken als opbergkast voor linnengoed. Dan is het vaak wel handig om een Deens dressoir te nemen waarbij je niet alleen planken, maar ook lades hebt. Doordat het dressoir op hoge poten staat, blijft de horizontale lijn van de vloer en muur zichtbaar. Hierdoor geeft het de illusie dat de ruimte veel groter is, dit creëert het ruimtelijke effect. Een Deens dressoir is dus zeer geschikt voor kleinere woonruimtes. Het is ook nog eens erg handig met stofzuigen. Geen stofwolkjes meer die zich ophouden achter het dressoir!

Shop jouw Deens dressoir eenvoudig online

Shop jouw favoriete Deense dressoir en andere Scandinavische meubelen van merken als Xooon, Kare Design en Zuiver eenvoudig in de webshop van Löwik Wonen & Slapen. Vanaf 500,- bezorgen wij jouw meubels gratis* thuis. In onze showroom in Vriezenveen van ruim 40.000m2 vind je genoeg wooninspiratie, kom eens langs en bekijk ons volledige aanbod. Kom je er niet uit? Dan staan onze interieuradviseurs klaar voor een gratis en vrijblijvend interieuradvies. Deens dressoir scandinavisch

Alle categorieën