Ledikant matrassen

Een goede nachtrust is belangrijk, een goed matras heeft hier een groot aandeel in de kwaliteit van jouw nachtrust. Zoek je een matras voor een ledikant? Dan ben je bij Löwik Wonen & Slapen aan het juiste adres. We hebben een ruime collectie ledikant matrassen van merken als Auping en Tempur.

Verschillende soorten ledikant matrassen

Er zijn vele soorten en maten ledikant matrassen, welke geschikt is voor jou hangt van een aantal factoren af waar wij je later meer over vertellen. Voordat je een ledikant matras haalt is het goed om te weten dat het type bedbodem ook veel verschil kan maken. Zo zijn er lattenbodems, spiraalbodems en schotelbodems, zowel vlak als elektrisch verstelbaar. Ieder bedbodem heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Wil je hier meer over weten of wil je weten wat de beste keuze is voor jou? Vraag dan onze medewerkers om advies.

Ledikant matrassen

Er zijn verschillende soorten ledikant matrassen met ieder andere eigenschappen. Welk matras voor jou geschikt is, is afhankelijk van jouw slaaphouding en lichaamsbouw en andere factoren. Ben jij bijvoorbeeld een warme slaper, dan is pocketvering matras ideaal voor jou vanwege de goede ventilatie. Ben je een koude slaper dan is een traagschuim matras prima voor jou, omdat dit een matras is dat juist warmte vasthoud. Ben je iemand die niet veel beweegt gedurende nacht en vaak in eenzelfde slaaphouding blijft liggen? Dan is een traagschuim matras geschikt voor jou. Vooral wanneer je een zijslaper bent, omdat je dan vaak bij een normaal pocketvering matras veel tegendruk voelt op je schouders en heupen. Een traagschuim matras vormt naar je lichaam, dit zorgt ervoor dat je heupen en schouders wat dieper in het matras zakken, zodat je ruggenwervel in een rechte lijn ligt. Het voelt alsof je zweeft en je staat in de ochtend een stuk soepeler op. Ben je een rug op buikslaper, dan is een pocketvering matras prima. Een pocketvering matras heeft een open structuur, waardoor het goed ventileert. De pocketveren geven ook een goede en stevige ondersteuning. Naast het traagschuim en pocketvering matras, zijn er ook latex matrassen koudschuim ledikant matrassen en lucht geveerde matrassen voor ledikanten.

Waar let je op bij het kiezen van een ledikant matras?

Belangrijk is dat je in een goede houding ligt, waarbij je wervelkolom in een rechte lijn ligt en dat er geen spieren worden afgekneld. Bij het uitkiezen van een ledikant matras zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. :

Ledikant matras sfeer

Alle categorieën