Topdek matrassen

Ben jij op zoek naar een goed topdek matras? Bij Löwik Wonen & Slapen kun je terecht voor een ruim assortiment topdekmatrassen op onze beddenafdeling. Een topdekmatras is een dun matras dat bovenop een normaal matras gaat, ook wel een topper genoemd. Voor een boxspring is dit vereist, maar je kunt het ook op je ledikant matras plaatsen voor meer comfort.

Topdek matras voor een boxspring

Een topdek matras is dus een dun matras dat bovenop een ‘normaal’ matras geplaatst wordt. Voor een boxspring is dit vereist. Dit komt doordat bij een boxspring matras de comfortlaag weg is gelaten. Een boxspring matras heeft dus alleen de ondersteunende eigenschappen met een binnenwerk van bonell- of pocketveren. Met de topper bepaal je dus het comfort en type ondersteuning. Zo kan de één behoefte hebben aan een harder comfort, bijvoorbeeld een topping matras van koudschuim en de ander heeft weer behoefte aan een zachter topdek matras, bijvoorbeeld een traagschuim topper of latex topper.

Topping matras kopen

Een topping matras zit vaak bij de aankoop van een boxspring bij de prijs inbegrepen. Met een set ben je daardoor goedkoper uit dan wanneer je een los topdek matras koopt. Een los topdek matras is vaak een stuk prijziger. Maar waarom zou je een topper los aanschaffen?

Een topdekmatras op een normaal matras.

Een topper schaf je in ieder geval niet aan om een oud of doorgezakt matras op te knappen. Dit werkt niet, de topper past zich aan het matras aan waardoor de doorzakking uiteindelijk ook in de topper voelbaar is. Is je matras aan vervanging toe, dan moet je een nieuw matras kopen. Een topdekmatras is eigenlijk alleen aan te raden wanneer je een goed matras heb, maar wanneer deze te hard is. Een topper op een normaal en volwaardig matras zorgt er ook voor dat de vochtdoorlatendheid minder wordt van het onderliggende matras. Een topdekmatras zorgt er wel voor dat het matras eronder minder snel slijt. Uiteindelijk kiezen de meesten voor een topper wanneer er een geul aanwezig is tussen twee losse matrassen. Met een tweepersoons topdek matras heb je hier geen last meer van.

Een topdek matras op een boxspring

Een topdek matras is iets wat je altijd aanschaft in een complete boxspringset. Wel kan het voorkomen dat je de topper na een aantal jaar wil vervangen of dat de gekozen topper te zacht of te hard ligt en je hier niet aan kunt wennen. In deze gevallen kun je ervoor kiezen om een topping matras los aan te schaffen. Een topdekmatras gaat veel minder lang mee dan de bedbodem van een boxspring of het ondersteunende matras. Wanneer een topper niet meer de juiste ondersteuning en comfort biedt en bijvoorbeeld ligplekken krijgt, dan is het een goed moment op het topdek matras te vervangen.

Topdek matrassen met een split

Voor elektrisch verstelbare bedden, bedbodems en boxspring zijn er ook topdek matrassen met een split. Dit zorgt ervoor het je wel gewoon een tweepersoons topper hebt zonder een gleuf, maar het geeft ook de ruimte beide kanten afzonderlijk van elkaar te verstellen. De split zit zowel boven als onder, zodat het rug gedeelte én het voeteneind versteld kunnen worden.

Comfort topdek matras

Net als bij matrassen heb je ook verschillende soorten toppers. Afhankelijk van jouw wensen, slaaphouding en postuur is een bepaald comfort geschikt voor jou. Zo heeft de één behoefte aan een traagschuim matras om bepaalde drukpunten te verlagen, bijvoorbeeld wanneer je een zijslaper bent. De ander heeft misschien behoefte aan een harder matras, wat geschikt is voor buikslapers. Dan is een koudschuim topper een goede oplossing. Welk comfort het beste past bij jou is dus afhankelijk van een aantal factoren. Als je niet zeker weet wat het beste bij jou past, laat je dan vooral adviseren door een van onze slaapspecialisten. Bekijk onze collectie topdek matrassen van onze topmerken Auping en Tempur online of kom langs in onze winkel! Topdekmatras

Alle categorieën