Latex matrassen

Ben je op zoek naar een latex matras of wil je er graag wat meer over weten? Wij helpen je graag! Een latex matras wordt ook wel een schuimrubber matras genoemd. Het matras is veerkrachtig en bied goede ondersteuning. Latex matrassen zijn rekbaar en flexibel, maar ook relatief warm.

Wat is een latex matras?

Een latex matras is een matras met een latex- of rubberkern. Latex is een natuurproduct dat wordt afgetapt van een rubberboom. De matrassen staan bekend om hun veerkracht en duurzaamheid. Ze bestaan meestal uit een combinatie van natuurlatex en synthetische latex. Een matras met gewoon latex heeft een dichte structuur en is daardoor warm. Daarnaast laat het matras ook slecht vocht door. Talalay latex daarentegen heeft wel een open celstructuur, wat zorgt voor optimale vochtregulering. De veerkracht en de rekbaarheid van latex matrassen zorgen voor een perfecte en druk verminderende ondersteuning. Latex matrassen komen het best tot hun recht op een lattenbodem of schotelbodem.

Voordelen van een latex matras

Latex matrassen zijn door hun veerkracht en goede ondersteuning gewaardeerde matrassen. Het matras past zich gemakkelijk aan jouw lichaamshouding en temperatuur aan. De matrassen worden vaak als topper gebruikt op een pocketvering matras. Het zachte latex zorgt ervoor dat jouw lichaam wordt ontlast. Daarnaast bieden de pocketveren de stevigheid die nodig is om jouw lichaam optimaal te ondersteunen. Een ander voordeel van een latex matras is dat het een natuurproduct is, waardoor het een schimmelwerende en antibacteriële werking heeft. Voor mensen met allergieën is dit een geschikt matras. Heb jij het ’s nachts snel fris? Dan is een latex matras een goede optie voor jou. Het matras voelt relatief warm aan. Ben je een warme slaper? Kies dan voor een pocketvering matras of een koudschuim matras. Een groot voordeel van een pocketvering matras is de ventilatie. Vocht kan makkelijk door het matras heen zakken en verdampen, doordat er veel open ruimtes in en rondom de pockets zijn. Een koudschuim matras zorgt ook voor goede ventilatie door de open celstructuur. Deze structuur zorgt er ook voor dat het matras relatief koel blijft. De levensduur van deze matrassen is ongeveer het zelfde. Als je een matras koopt met goede kwaliteit, dan gaat deze gemiddeld 10 jaar mee.

Nadelen van een latex matras

Een latex matras heeft helaas ook een aantal nadelen. Het matras heeft van nature een minder open structuur en kan daardoor vocht minder snel afvoeren. Daarnaast houdt het de warmte langer vast. Een latexmatras heeft dus een minder goede ventilatie en vochtopnemend vermogen. Bij een Talalay latex matras is dit niet het geval. Toch ventileert een latex matras beter dan een traagschuim matras. Tot slot is een kost een latex matras wat meer vergeleken met een koudschuim of pocketvering matras.

Een latex matras kopen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruime collectie latex matrassen. We hebben bijvoorbeeld ook matrassen voor een twijfelaar met de afmeting 140×200 cm of een eenpersoons ledikant met de afmeting 90x200cm. Naast latex matrassen hebben we ook koudschuim en traagschuim matrassen of een pocketvering matras. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je rekening houd met jouw lichaamsgewicht en slaaphouding. Wil je meer informatie over onze matrassen en ben je benieuwd welk matras je het beste kan kiezen? Bekijk al onze matrassen online of kom eens bij ons langs in de showroom in Vriezenveen. Onze slaapexperts geven jou graag vrijblijvend advies. Zo weet jij zeker dat je op een matras slaapt dat bij jou past en jouw lichaam goed ondersteund. Wil je op de hoogte worden gehouden van al onze aanbiedingen, woontrends, nieuws en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Latex matras