Pocketvering matrassen

Ben je op zoek naar een pocketvering matras of wil je graag wat meer informatie? Wij helpen je graag. Pocketvering matrassen bieden gerichte ondersteuning, zodat elk lichaamsdeel krijgt wat het nodig heeft. Het is een redelijk stevig matras en geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Kies voor een matras dat past bij jouw slaapwensen en lichaamsbouw.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras is gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in pockets (zakjes). De pockets zijn gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal en de stalen veren van staaldraad. De pockets waar de veren inzitten, zorgen ervoor dat ieder veertje zich onafhankelijk kan aanpassen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de veren niet in elkaar verstrikt raken. Om deze pockets en veren bij elkaar te houden, wordt er een schuimrubber omlijsting aangebracht. Tot slot worden aan de boven- en onderkant, van de veren, afdeklagen geplaatst en gaat er een matrashoes omheen. In een pocketvering matras kunnen verschillende hoeveelheden veertjes zitten. Hoe meer veren er per m2 in een matras zitten, hoe beter jouw lichaamsgewicht over de matras wordt verdeeld. Daarnaast wordt de stevigheid van een matras bepaald door de hoeveelheid draaiingen in de veer en de dikte van de staaldraad. Een dikker draad biedt meer stevigheid dan een dunner draad. Door te spelen met dik en dun draad kunnen er zachte zones gecreëerd worden. De zachte zones bevinden zich in het schouder- en heupgedeelte. Op deze manier wordt jouw wervelkolom recht gehouden tijdens het slapen

Voordelen van een pocketvering matras

Een goed matras is belangrijk voor een gezonde slaaphouding. Je hoofd, nek, schouders, heupen, benen en jouw taille, moeten goed ondersteund worden. Een groot voordeel van het pocketveer matras is de ventilatie. Vocht kan makkelijk door het matras heen zakken en verdampen, doordat er veel open ruimtes zijn in en rondom de pockets. Daarnaast gaan pocketvering matrassen lang mee (8 tot 12 jaar). Vooral de pocketveer matrassen met geharde stalenveren en een duurzame afdeklaag. Tot slot kunnen de comfortzones voor een goede drukverdeling en ergonomie zorgen. Veel extra comfort kun je een pocketvering matras ook combineren met een topper van koudschuim, traagschuim of latex. Wanneer je een tweepersoons bed hebt met twee losse matrassen, zorgt een topper er ook voor dat de ruimte tussen beide matrassen wordt afgedekt.

Nadelen van een pocketvering matras

Naast de genoemde voordelen hebben pocketvering matrassen ook nadelen. De matrassen zijn minder geschikt voor mensen die het snel koud hebben, omdat de matrassen koel aanvoelen en koel blijven. Voor warme slapers is dit daarentegen juist een heel geschikt matras. Daarnaast is een pocketvering matras minder geschikt wanneer je last hebt van allergieën. Door de vele ruimte in en rondom de veren, wat zorgt voor goede ventilatie, is er een grotere kans op stofopbouw. Wil je liever een matras dat minder stof aantrekt? Kies dan voor een koudschuim matras. Tot slot creëert het ijzer van de pocketveren magnetische velden en verhoogt het zodoende spierspanning.

Ruime collectie pocketvering matrassen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruime collectie pocketvering matrassen. Naast de standaardmaten hebben we ook pocketmatrassen voor bijvoorbeeld een twijfelaar met de afmeting 140×200 cm. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je rekening houdt met jouw lichaamsgewicht en slaaphouding. Wil je meer informatie over matrassen en ben je benieuwd welk matras het beste bij jou past? Kom bij ons langs in de showroom en onze slaapexperts geven je graag vrijblijvend advies. Zo weet jij zeker dat je op een matras slaapt dat bij jou past en jouw lichaam goed ondersteund. Pocketvering matras