Koudschuim matrassen

Ben je op zoek naar een koudschuim matras of wil je graag wat meer informatie? Wij helpen je graag! Een koudschuim matras heeft een open celstructuur dat zorgt voor goede ventilatie. Daarnaast wordt transpiratievocht uitstekend afgevoerd. Ben jij een warme slaper? Dan is een koudschuim matras perfect voor jou. Koudschuim matrassen hebben tevens ook een lange levensduur.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim is hightech-schuim van dit moment dat geweldige eigenschappen biedt. Het zorgt voor goede ventilatie door de open celstructuur. Deze structuur zorgt er ook voor dat een koudschuim matras relatief koel blijft. Een ander voordeel van een koudschuim matras is dat kuilvorming nauwelijks voorkomt. Een koudschuim matras is dus een goed matras met hoogwaardige eigenschappen. Naast de goede ventilatie en het hoge comfort, gaat een goed koudschuim matras lang mee. Ook wordt jouw lichaam voldoende ondersteund door het elastische matras. Het koudschuim matras biedt goede tegendruk en heeft een hoog corrigerend vermogen.

Een goed koudschuim matras kopen

Een goed koudschuim matras heeft een goede Polyol verhouding, een goede densiteit en een hoge HR-waarde. De HR-waarde bepaalt het gewicht van het schuim en niet de kwaliteit. Het is wel belangrijk om voor een koudschuim matras te kiezen met een HR-waarde boven de 50. Een matras met een HR-waarde lager dan 50 is slapper en weker. Hoe weet je nu wanneer een koudschuim matras goed is? In koudschuim behoort Polyol te zitten en dit is een dure stof, daarom zijn koudschuim matrassen relatief dure matrassen. Hoe meer Polyol hoe meer ondersteuning jouw lichaam krijgt. Wanneer er in een matras veel Polyol zit hoe elastischer het matras is. Deze elasticiteit zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor een lange levensduur van het matras. Wil je hier meer over weten? Onze slaapexperts geven jou graag meer informatie! Zo weet je zeker dat je het juiste matras koopt wat heb beste bij jou past

De voor- en nadelen van een koudschuim matras

Zoals eerder is genoemd, biedt een koudschuim matras veel voordelen. We zetten ze voor jou nog graag even op een rijtje. Een koudschuim matras biedt goede ventilatie, hoge comfort door de elasticiteit, goede ondersteuning en een goed matras heeft een lange levensduur. Een koudschuim matras met een goede kwaliteit gaat ongeveer acht tot tien jaar mee. Tot slot is het matras goed recyclebaar en dit is natuurlijk goed voor het milieu. Naast de genoemde voordelen heeft een koudschuim matras een paar kleine nadelen. Het matras is redelijk dik en daardoor relatief best zwaar. Daarnaast is het een koel matras en dus niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed. Heb jij het vaak koud? Dan kun je beter kiezen voor een combinatie van koudschuim en traagschuim of alleen voor een traagschuim matras. Kies uiteindelijk voor een matras dat aansluit bij jouw lichaam en slaapwensen.

Ruime collectie matrassen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruime collectie koudschuim matrassen. We hebben bijvoorbeeld ook matrassen voor een twijfelaar met de afmeting 140×200 cm of een ledikant met de afmeting 90x200cm. Naast koudschuim matrassen hebben we ook latex en traagschuim matrassen of een pocketvering matras. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je rekening houd met jouw lichaamsgewicht en slaaphouding. Wil je meer informatie over onze matrassen en ben je benieuwd welk matras je het beste kan kiezen? Kom bij ons langs in de showroom en onze slaapexperts geven jou graag vrijblijvend advies. Zo weet jij zeker dat je op een matras slaapt dat bij jou past en jouw lichaam goed ondersteund. Koudschuim matras

Alle categorieën