Moderne buffetkasten

Ben jij op zoek naar een moderne buffetkast? Buffetkasten zie je vaak in een landelijke stijl, maar we hebben ook vele strakke moderne modellen. Bekijk het aanbod moderne buffetkasten van merken als Xooon, IN.House, Mintjens, Henders & Hazel online. Of kom langs in onze showroom en ontdek al onze merken en de volledige meubelcollectie in Vriezenveen.

Wat is een moderne buffetkast?

Een buffetkast werd vroeger eigenlijk altijd in de keuken gebruikt. De hoge kast bestaat uit twee delen. Het onderste deel bestaat uit opbergruimte met deuren en soms ook lades. Het bovenste deel bestaat uit planken met glazen deurtjes. Tegenwoordig zie je ze ook veel zonder glazen deurtjes. Het bovenste gedeelte is zeer geschikt om jouw mooiste servies in te tonen. Wanneer je de moderne buffetkast in de woonkamer plaatst, kun je dit ook doen, maar je kunt er ook mooie accessoires in plaatsen of een combinatie van beide. In het onderste deel van de moderne buffetkast heb je veel ruimte om alles op te bergen wat je uit het zicht wilt hebben. Door de indeling van de kast is een moderne buffetkast dus zeer geschikt om in een leefkeuken te plaatsen, maar past ook goed in de eetkamer of woonruimte.

Kenmerken van een moderne buffetkast

Een moderne buffetkast heeft niet de sierlijke details zoals een landelijke buffetkast heeft, maar een strak en naadloos ontwerp. De moderne buffetkast is vaak gemaakt van eiken, maar in sommige gevallen ook van andere materialen. Eikenhout wordt vaak gebruikt, omdat dit een hard houtsoort is en makkelijk te bewerken is. Zo heeft een moderne buffetkast vaak een strak ontwerp en wordt het afgewerkt met een matte lak waardoor de tekeningen van het hout zichtbaar blijven, maar je ziet ook moderne buffetkasten met een dekkende lak, bijvoorbeeld in het wit of zwart. Je kunt ook voor een modern-industriële stijl gaan met een moderne buffetkast van metaal. Dit geeft jouw moderne interieur een stoere look.

Modern interieur

Een modern interieur geeft vaak een ruimtelijk en open gevoel. Geen tierelantijntjes, maar strakke lijnen en een opgeruimd interieur. Opbergruimte is daarom ook erg belangrijk in een modern interieur. Een ruimte moderne buffetkast kan jou de nodige ruimte bieden die je zoekt. In de open vakken kun jij jouw prachtige design items tentoonstellen. Een modern interieur heeft in de basis veel neutrale kleuren. Denk aan wit, grijs en zwart en soms ook beige tinten. Daarnaast zie je veel koude materialen als RVS, steen, beton en glas. Ook wordt er hout gebruikt in de meubels, maar dan vaak gebeitst in een koelere tint. Het interieur wordt afgemaakt met een knalkleur als accentkleur in accessoires of een mooie fauteuil.

Shop jouw moderne buffetkast bij Löwik Wonen & Slapen

Jouw favoriete moderne buffetkast shop bij ons eenvoudig online. Maar wij snappen ook dat je voor je aankoop het model graag even wilt bekijken. Dat kan in onze showroom van ruim 40.000 m2. Hier staan onze medewerkers voor je klaar om jou te adviseren, maar kun je ook veel inspiratie opdoen voor jouw moderne buffetkast en jouw moderne interieur. Moderne buffetkasten