Buffetkasten

Een buffetkast is een combinatie van twee kasten. Het is een wandmeubel met open deuren en een grote onderkast met lades en/of gesloten deuren. Buffetkasten zijn groot en hebben de ruimte nodig om jouw servies aandacht te geven. Een buffetkast past goed bij een landelijke en romantische woonstijl, maar bij iedere woonstijl kan een grote kast welkom zijn als bergruimte.

38 producten gevonden

Een buffetkast kopen

Wil je graag een (nieuwe) buffetkast kopen? Bij Löwik ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment kasten van merken als Henders & Hazel, Pronto Wonen en IN.house in diverse stijlen. Een buffetkast leent zich perfect voor het uitstallen van jouw servies of je mooiste verzameling schalen. Je kan de buffetkast een mooi plekje geven in jouw woon- of eetkamer. Buffetkasten zijn groot en komen daarom het beste tot hun recht in een grote ruimte, bijvoorbeeld een ruime keuken of eetkamer. Heb je een kleine ruimte? We hebben verschillende afmetingen binnen ons assortiment, laat je daarom vrijblijvend adviseren door onze interieurspecialisten. Kies dan niet de grootste buffetkast uit de collectie, maar kies voor een buffetkast die kleiner is en aansluit bij de stijl van jouw interieur. Heb je een kast gekocht? Dan moet de kast alleen nog ingericht worden. Wij geven jou graag wat tips!

Maak groepjes: Groepeer je servies, accessoires en andere spullen in je buffetkast. Dit geeft rust en het versterkt elkaar. Je kunt bijvoorbeeld groepjes maken op op basis van kleur, soort, maar speel ook met de hoogte en het materiaal.

Houd het luchtig: In een open kast is alles zichtbaar en daarom is het slim om wat open ruimtes over te laten. Less is more! Vul dus niet de volledige plank, want daardoor vallen individuele items niet meer op en wordt het één massa. Probeer alle items niet in het midden te zetten, maar wissel af van plek per plank. Heb je meerdere items die hetzelfde zijn, zoals kopjes met een oor eraan, plaats deze dan in dezelfde richting. Dit zorgt voor rust.

Op kleur: Je kunt ook rust en eenheid creëren door items met dezelfde kleur of kleurgroep bij elkaar te plaatsen. Een groep accessoires (of servies) met dezelfde kleuren kun je dan vervolgens oppeppen en versterken met een item in een complementaire kleur. Dat is een kleur die precies tegenover de andere kleur ligt in de kleurcirkel. Je kunt daarnaast ook de achterwand van de kast nog op laten vullen met een kleur of met een aantal kleurvlakken. Denk bijvoorbeeld aan staande sierborden.

Mix & Match: Als je groepjes maakt van items in de kast, dan is het mooi als je verschillende items pakt. Dit zorgt voor een speels effect. Heb je bijvoorbeeld een aantal mooie kopjes bij elkaar staan, dan kun je deze opfrissen met een gouden of zilveren vaas. Je kunt ook nog verschillende woonaccessoires toevoegen.

Verschillende stijlen buffetkasten

Wanneer je op zoek gaat naar een buffetkast is het verstandig om eerst te bedenken wat voor stijl buffetkast je zoekt. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je buffetkasten in verschillende stijlen. De meeste buffetkasten zijn landelijk, romantisch, klassiek of eigentijds. Liever een andere stijl? We hebben ook stoere en robuuste buffetkasten in onze collectie. Wil je advies over welke buffetkast het beste bij jouw woonstijl past? Kom gerust bij ons langs! Onze medewerkers helpen jou graag.

Een goedkope buffetkast kopen

Buffetkasten zijn er in verschillende prijzen. Wil je liever niet te veel uitgeven aan een buffetkast? Je kunt op onze website filteren op prijs. Geef aan wat je maximaal wilt betalen en de kasten die in jouw prijsklasse vallen, verschijnen in beeld. Mocht de perfecte buffetkast hier niet tussen zitten, neem dan een kijkje in onze outlet. In onze outlet staan verschillende kasten die scherp zijn afgeprijsd. Wie weet vind jij hier jouw goedkope buffetkast? Onze outlet is niet alleen online, maar ook gewoon in onze winkel te bezoeken. Kom gerust bij ons langs en bekijk onze verschillende buffetkasten.

Buffetkast