Landelijke buffetkasten

Ben jij op zoek naar een buffetkast landelijk? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment landelijke buffetkasten van topmerken als Henders & Hazel, IN.House, Richmond en Pronto Wonen. Ontdek jouw favoriete landelijke buffetkast online of kom sfeer proeven in onze showroom in Vriezenveen! Met ruim 40.000 m2 wooninspiratie slaag jij gegarandeerd.

Wat is een landelijke buffetkast

Een buffetkast heeft vanaf het ontstaan van de kast een duidelijke functie. Zo heeft de bovenkant van de buffetkast open met glazen deurtjes. Dit leent zicht perfect om jouw mooiste servies in uit te stallen. Het onderste gedeelte van de landelijke buffetkast wordt vooral gebruikt voor opslag en heeft daarom ook dichte deurtjes en lades. Eerder zag je de landelijke buffetkast voornamelijk in de (leef)keuken, maar tegenwoordig zie je ze ook vaak in de woonkamer. Ook dan kun je ervoor kiezen om hier je servies in uit te stallen, maar je ziet ook steeds vaker dat hier andere decoraties in worden geplaatst.

Buffetkast landelijk

De buffetkast heeft van origine een landelijke stijl. Tegenwoordig zie je ook steeds meer strakke ontwerpen, maar buffetkast landelijk blijft populair! Een buffetkast landelijk heeft typische stijlkenmerken. Zo heeft het een warme uitstraling en sierlijke uitsnijdingen in het hout en details. De landelijke stijl heeft een gezellige en warme uitstraling en er worden natuurlijke materialen en kleuren toegepast. De landelijke buffetkast heeft daarbij ook verschillende uitvoeringen. Het meubel kan bijvoorbeeld volledig bestaan uit warm teakhout of eikenhout, maar je ziet ook steeds vaker wit gecombineerd met hout. Denk bijvoorbeeld aan een wit meubel met houten panelen en een houten blad. We hebben veel landelijke meubelseries die bestaan uit verschillende kasten en tafels, zodat je ook de rest van jouw interieur in de stijl van jouw favoriete buffetkast kunt krijgen.

Landelijke woonstijl

De landelijk woonstijl geeft een gezellige en warme sfeer in huis. Naast het gebruik van hout in de meubels, zie je ook in de rest van de meubels en accessoires natuurlijke materialen terug. Denk aan een ruime comfortabele loungebank in een linnen of katoenen stof, een groot koeienvel op de vloer of een warm wollen vloerkleed in de winter. Maar ook in de accessoires zie je natuurlijke materialen terug. Denk aan stenen kannen en kruiken, houten kandelaars en lampen, geweien aan de muur en een mooie vacht op de bank. Alles in sobere grijs- en natuurtinten. In veel gevallen zie je ook geen accentkleuren in een landelijke interieur, dit kan natuurlijk wel heel goed. Denk dan aan oud roze, zacht lichtblauw, donkergroen of warm okergeel. Landelijke buffetkast