Traagschuim matrassen

Ben jij op zoek naar een traagschuim matras of wil jij weten of een matras van traagschuim geschikt is voor jou? Onze slaapspecialisten adviseren jou graag. De één heeft behoefte aan een hard matras en de ander weer aan een zacht matras. Welk matras voor jou perfect is, is afhankelijk van jouw lichaamsbouw, slaaphouding en ook andere factoren als allergieën en de benodigde ventilatie van het matras. Kom daarom proefliggen in onze winkel!

Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de ruimtevaart en staat daarom ook bekend als NASA-schuim. Traagschuim wordt ook wel memory foam genoemd. Traagschuim is een materiaal dat reageert op warmte. Het wordt zachter op het moment dat het wordt verwarmd, in dit geval door lichaamswarmte. Daardoor vormt het matras zich naar jouw lichaamsvorm. Wanneer je er in gaat liggen zakt het traagschuim langzaam in en als je weer opstaat komt het schuim in originele staat terug. Je hebt hierdoor geen drukpunten meer, waardoor je zeer comfortabel ligt en jouw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund. Je drukpunten worden gelijk verdeeld. Wanneer je een zijslaper bent zal je met een hard matras last krijgen van je schouders en je rug. Dit blijf je corrigeren totdat je in een houding ligt waarbij je enigszins af bent van deze drukpunten. Waarschijnlijk ligt jouw rug dan ook niet recht meer. Bij een traagschuim matras heb je hier geen last van. Doordat beide drukpunten de ruimte hebben om in te zakken en er geen tegendruk wordt gegeven, heb je het gevoel dat je zweeft. Jouw lichaam en ruggenwervel liggen dan ook recht, wat er voor zorgt dat rugklachten worden voorkomen of als je wel rugklachten hebt, ze worden verminderd. Tijdens de nacht wordt de druk er namelijk afgehaald, waardoor jouw rug weer kan herstellen en ontspannen.

Voordelen van een matras traagschuim

Een matras van traagschuim heeft vele voordelen. Heb je rugklachten, ben je een zijslaper en/of word je vaak met stijve spieren wakker? Dan is een traagschuim matras waarschijnlijk een goede oplossing voor jou!

  • Op korte en lange termijn voorkom je rugklachten. Wanneer je al wel rugklachten hebt, dan verminderen deze klachten. Het zorgt er niet alleen voor dat je in de ochtend goed wakker wordt, maar vermindert ook veel rugklachten die je normaal overdag ervaart.
  • Het gewicht wordt beter verdeeld. Hierdoor wordt de doorbloeding niet meer afgekneld waardoor je een stuk soepeler wakker wordt.
  • Optimale ontspanning van jouw spieren.
  • Een goede houding in je slaap met als gevolg een rustige slaap, waarin je ook minder draait (corrigeert).

Nadelen van een traagschuim matras

Het enige nadeel van een traagschuim matras is dat het weinig ventileert. Het is een vrij compact materiaal. Wanneer je bijvoorbeeld een matras met pocketvering hebt, dan heb je een open structuur. Dit ventileert dus ook beter. Daarnaast heb je nog een latex matras, welke een gaatjes structuur in het matras heeft. Dit zorgt ook voor betere ventilatie in vergelijking met een matras van traagschuim. Daarnaast is latex natuurlijk materiaal. Een traagschuim matras is gemaakt van synthetisch materiaal. De niet aanwezige ventilatie zorgt ervoor dat het bed snel warmte opneemt en het ook slecht afkoelt. Voor mensen die het snel warm hebben en een koeler bed prettiger vinden, is een pocketvering matras zeer geschikt. Ben jij nou een echte koukleum? Dan is een matras van traagschuim perfect voor jou.

Het beste traagschuim matras

Het beste traagschuim matras is ook heel erg afhankelijk van jouw wensen en de bouw van jouw lichaam. Wanneer je licht van gewicht bent dan is een zacht traagschuim matras prettiger. Wanneer je boven de 80 kilo weegt dan is harder (compacter) traagschuim matras weer beter. Op internet wordt aangegeven dat de dichtheid (High Resilience) veel te maken heeft met de kwaliteit van het matras. Dit is in een zekere zin waar, maar heeft ook veel te maken met hoeveel het matras moet dragen. Er is dus niet één type matras waarvan je kunt zeggen dit is hét beste traagschuim matras, omdat iedereen andere behoeften heeft. Wil je hier meer over weten of wil jij een advies op maat? Onze slaapexperts geven jou graag vrijblijvend advies, zodat jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt.

Onze collectie traagschuim matrassen!

Ben jij toe aan een nieuw traagschuim matras of wil je er één aanschaffen omdat je last hebt van (lage) rugklachten? Bij Lowik Wonen & Slapen vind je matrassen van topmerken als Auping, Tempur en meer. Heb je een boxspring, maar wil je wel het comfort van een traagschuimmatras? Een boxspring matras heeft altijd een binnenwerk van pocketveren. Je kunt dan kiezen voor een traagschuim-topper, zodat je toch een stuk prettiger en zachter ligt. Ieder persoon heeft andere behoeftes, laat je daarom altijd adviseren door onze slaapspecialisten! traagschuim matrassen