Houten tv-meubels

Met een stoere of elegante houten tv meubel maak jij jouw zithoek compleet. Een houten tv meubel geeft sfeer en warmte en is daarnaast super functioneel. We hebben een ruime collectie tv-meubels van verschillende materialen hout, ieder met zijn eigen karakteristieken. Kom langs in de winkel of shop eenvoudig online! Voor welk tv-meubel ga jij?  

Een handige opberger

Jaren terug hadden we te maken met grote appraturen die een plekje onder de tv nodig hadden. Tegenwoordig hebben we vaak niet meer dan een klein digitaal kastje en is de ruimte in een tv-meubel, zoals deze bedoeld is, overbodig. Wel creëert het nu de ruimte om andere spullen op te bergen, hoe handig is dat! Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er geen tv meer op het meubel zelf wordt geplaatst, maar aan de wand wordt bevestigd. Dit geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld een mooie plant op het houten tv-meubel te zetten voor een gezellige aankleding. Je hebt ook hele leuke boomstam tv meubels. Dat is een soort tv wandmeubel met de natuurlijke afwerking van een boomstam.

Houten tv-meubel materialen

Hout is het meest gebruikte materiaal voor een tv meubel. Daarbij zie je soms ook een combinatie tv meubel van staal en hout. Houten tv-meubels worden daarnaast niet alleen van eiken gemaakt, maar zo zijn er ook andere variaties:

  • tv meubel steigerhout
  • tv meubel eikenhout
  • tv meubel teak
  • mangohout tv meubel
  • grenen tv meubel
  • tv meubel sloophout
  • tv meubel kersenhout
  • notenhouten tv meubel

Eiken tv meubel

Een tv meubel hout kan dus bestaan uit verschillende houtsoorten. Iedere houtsoort heeft daarbij zijn eigen karakter en eigenschappen. Eikenhout is één van de meest gebruikte houtsoorten voor meubels in Nederland. Een eiken tv meubel is erg stabiel en sterk, dit komt doordat eiken een harde houtsoort is. Tevens is een tv meubel eiken eenvoudig te kleuren met een beits en een lak. Zo hebben we een tv meubel licht eiken, maar is er ook donker eiken tv meubel. Het eiken heeft dan een licht of donkere beits of lak gekregen, maar de natuurlijke nerven van het hout zie je nog steeds. De kleur is wel veranderd van het hout. Je kunt ook kiezen voor een dekkende lak, bijvoorbeeld bij een moderne tv meubel wit eiken. Wil je de woonruimte zo open mogelijk houden? Kies dan voor een zwevend tv meubel eiken of een tv meubel op hoge smalle pootjes. Je behoudt dan het ruimtelijke effect. Veel eiken tv meubels hebben delen van eiken, bijvoorbeeld de deurtjes of het blad. Daarnaast hebben sommige tv-meubels een eiken fineer. Dit komt doordat volledig massief eiken tv meubels vrij zwaar zijn en kostbaar. Ze zijn er zeker wel, maar een variant zoals eerder genoemd is ook echt een prima optie. Fineer is wel wat kwetsbaarder als het gaat om beschadigingen, in vergelijking met massief eiken.

Teakhouten tv meubel

Naast eiken wordt ook teak veel gebruikt voor tv-meubels. Teak heeft een andere look en feel en kan daarnaast niet worden bewerkt voor een andere kleur. Een tv meubel teakhout heeft een hele natuurlijke en ruwe uitstraling. Een teak tv meubel leent zich daarom perfect voor een landelijk of stoer interieur. Benieuwd? Bekijk ons aanbod teakhouten tv meubels eenvoudig online.

Tv meubels hout kopen bij Löwik Wonen & Slapen

Of je nu gaat voor een tv meubel wit hout, tv meubel zwart hout of een zwevend tv meubel hout: bij Löwik Wonen & Slapen ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod houten tv-meubels van diverse merken als Henders & Hazel, IN.House, Pronto Wonen en meer. Zo weet je zeker dat er altijd wel een meubel is die bij jou past. Shop online of kom langs in onze winkel! tv meubel hout