Houten salontafels

Een salontafel is een belangrijk en bijna onmisbaar meubelstuk in jouw woonkamer. Een houten salontafel is eenvoudig te combineren en een echte sfeermaker. Je kan er van alles opzetten, bijvoorbeeld een vaas met bloemen, sfeervolle kaarsen of andere woonaccessoires. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je houten salontafels in diverse vormen en maten. Voor welke salontafel ga jij?

Verschillende soorten houten salontafels

In ons assortiment vind je verschillende houten salontafels, bijvoorbeeld een salontafel van eikenhout, steigerhout (vurenhout) of mangohout. De verschillende houtsoorten hebben ieder zijn eigen voor- en nadelen. Eikenhout is het meest bekende en gebruikte houtsoort. Het is sterk en duurzaam hout dat relatief makkelijk te onderhouden is. Eikenhout is hardere houtsoort dan steigerhout en makkelijker te bewerken. Mangohout is daarentegen ook relatief sterk, maar heeft een hele andere uitstraling. Het hout is uniek door de oneffenheden en heeft daarnaast weinig onderhoud nodig. Tot slot zien we tegenwoordig ook veel boomstam salontafels. Ze hebben een unieke uitstraling door het mooie nerfpatroon wat je ziet en de natuurlijke vorm van het blad. Dit patroon ontstaat doordat het blad in lengte van de stam wordt afgezaagd. Wil je meer informatie over de eigenschappen van de verschillende houtsoorten? Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Houten salontafels in verschillende stijlen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je houten salontafels in verschillende stijlen. Heb je een landelijk interieur? Ga voor een karakteristieke eikenhouten salontafel met een stijlvolle kolompoot. Wil je juist in jouw woonkamer een stoere sfeer creëren? Ga voor een robuuste boomstamtafel met een metalen onderstel. Zo geef jij jouw woonkamer een industriële look. Naast onze landelijke en industriële salontafels hebben we ook nog tafels met bijvoorbeeld een Scandinavische, klassieke of moderne look. Bekijk de diverse stijlen online of kom onze salontafels in de winkel bekijken. Maak uiteindelijk jouw zithoek compleet met een houten salontafel dat goed aansluit bij jouw interieur.

Grote en kleine houten salontafels

Onze houten salontafels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Wanneer je een salontafel gaat kopen, bedenk dan goed van tevoren welk type formaat het beste in jouw woonkamer past. Een te grote of te kleine salontafel doet afbreuk aan de ruimte. Wij raden aan om een salontafel te kiezen die even hoog of 10 cm lager is dan de armleuningen van jouw bank. Zo kun je gemakkelijk bij de spullen op jouw salontafel en hoef je niet ver voorover te bukken. Onze salontafels zijn niet alleen in verschillende hoogtes en breedtes verkrijgbaar, maar ook in diverse vormen. In ons assortiment vind je ronde, ovalen, vierkante en rechthoekige houten salontafels. Wil je weten welke vorm het beste in jouw woonkamer past? Onze interieurexperts geven jou graag vrijblijvend advies.

Een houten salontafel set

Tegenwoordig zien we dat mensen steeds vaker de grote salontafel vervangen voor een set kleine tafeltjes. Een paar kleine ronde houten tafeltjes zorgen voor een speels effect. Ook vierkante tafels zijn leuk om als set te combineren. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je verschillende sets in diverse stijlen en kleuren. Heb je een kleine woonkamer? Ga voor een salontafel set met lichte kleuren. Zo creëer je een ruimtelijk effect.

Een goedkope houten salontafel

Ben je op zoek naar een salontafel voor een lage prijs? Dan ben je bij Löwik aan het juiste adres. In onze outlet vind je scherp afgeprijsde showroommodellen die ook nog eens direct leverbaar zijn. Regelmatig plaatsen wij houten salontafels in onze outlet. Benieuwd naar welke showroommodellen allemaal te koop zijn? Neem een kijkje in de online outlet of kom langs in de winkel. Daarnaast kun je ook onze aanbiedingen in de gaten houden, zowel online als in de winkel. Wil je graag op de hoogte worden gehouden van onze aanbiedingen? Meld je dan voor onze nieuwsbrief. Naast onze aanbiedingen houden wij je ook op de hoogte van de laatste woontrends, de nieuwste collectie en nog veel meer!   Houten salontafel