Landelijke vitrinekasten

Ben je op zoek naar een mooie landelijke vitrinekast? Wij bieden een ruim aanbod landelijke vitrinekasten aan, zodat er altijd wel een kast tussen zit die past bij jou. Landelijke vitrinekasten zijn vrijwel altijd gemaakt van hout en hebben daardoor een warme uitstraling. Ontdek onze collectie landelijke vitrinekasten online of kom langs in de winkel.

Diverse soorten landelijke vitrinekasten

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je landelijke vitrinekasten in diverse houtsoorten. Het meest populaire houtsoort in ons assortiment is eikenhout. Eikenhout wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van meubels. Het hout past namelijk ook bij elke woonstijl. Of je nu een klassiek of modern interieur hebt. Naast dat eikenhout zo makkelijk te combineren is, is het ook een sterk houtsoort. Eikenhout is slijtvast, tijdloos en duurzaam. Daarnaast is eikenhout ook populair, omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Landelijke vitrinekasten gemaakt van eikenhout gaan dus lang mee en hebben daarnaast een onderscheidende uitstraling. Een nadeel van eikenhouten vitrinekasten landelijk is dat de prijs hoger ligt dan bij andere houten vitrinekasten. Dit komt doordat eikenbomen langzamer groeien dan andere pijnbomen. De prijs is misschien wat hoger, maar je kunt er wel heel lang van genieten. Naast eikenhout vind je in ons assortiment ook landelijke vitrinekasten gemaakt van acaciahout, Lamulux en MDF. Wil je meer weten over de verschillende houtsoorten of wil je graag hulp hebben bij het uitzoeken van jouw landelijke vitrinekast? Kom gerust een keertje langs. Onze medewerkers kunnen jou hier veel meer over vertellen en helpen je graag verder.

Een landelijk interieur

Met een landelijke vitrinekast versterk je jouw landelijke interieur. De landelijke woonstijl is in Nederland erg populair. Mensen vinden het heerlijk om thuis te komen in een sfeervol, warm en landelijk huis. De landelijke woonstijl straalt rust uit en weerspiegelt het plattelandsleven. Je vind daarom in een landelijk interieur ook veel karakteristieke kenmerken. Tegenwoordig zie je dat de landelijke woonstijl ook heel goed gecombineerd kan worden met andere woonstijlen, zoals modern of industrieel. Om jouw interieur echt landelijk in te richten kun het beste gebruik maken van natuurlijke materialen, zoals hout, wol, katoen en steen. Daarnaast zie je veel natuurlijke kleuren, subtiele tinten en sobere vormen. Tot slot wordt er in een landelijk interieur gebruik gemaakt van grote meubels, zoals een mooie landelijke eetkamertafel, een grote plofbank met losse kussens en niet te vergeten een landelijke vitrinekast of buffetkast. Een vitrinekast is vaak kleiner dan een buffetkast en past daardoor makkelijk in verschillende ruimtes. Een landelijke vitrinekast bestaat vaak uit glazen deuren boven en onderaan dichte deurtjes of lades. Zo kun je bovenin jouw servies of woonaccessoires tentoonstellen en kun je onderin diverse spullen opbergen. Ideaal toch?

Deskundig advies

Weet je niet zo goed welke landelijke vitrinekast het beste in jouw interieur past? Kom gerust een keer langs in onze winkel. In onze grote showroom van maar liefst 40.000 m2 kun jij genoeg inspiratie opdoen. Daarnaast kunnen onze medewerkers jou deskundig advies geven op het gebied van kasten en wandmeubels. Zo weet je zeker dat je een vitrinekast koopt die niet alleen bij jou past, maar ook bij jouw interieur. landelijke vitrinekasten