Wandkasten

Een wandkast is een kast die een ruimte sfeervol maakt. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je verschillende soorten wandkasten. In ons assortiment hebben we open kasten, maar je kan ook kiezen voor een kast met dichte vakken of een combinatie hiervan. Wandkasten kun je gebruiken voor het opbergen van spullen of om jouw mooiste woonaccessoires te laten zien.

126 producten gevonden

Een wandkast kopen

Een wandkast wordt voornamelijk in een woonkamer geplaatst om bergruimte te creëren. Een wandkast is zowel functioneel als decoratief. Veel wandkasten hebben vaak open vakken. Naast deze open gedeeltes, heeft een wandkast ook vaak lades. Lades zijn handig om spullen in op te bergen die je niet graag direct wil zien. Wanneer je een wandkast gaat kopen, is het belangrijk om na te denken welke stijl wandkast in jouw interieur past. Heb jij jouw perfecte wandkast gevonden, dan hoef je hem alleen nog maar stijlvol in te richten. Wij geven jou graag een aantal stylingtips.

Sorteren: In een wandkast komen vaak een aantal boeken te staan, deze kun je op verschillende manieren sorteren. Je kan ze bijvoorbeeld op schrijver, op thema of op kleur sorteren. Je kunt vervolgens de boeken naast elkaar neerzetten, maar je kunt de boeken ook neerleggen en ze mooi opstapelen. Afwisseling geeft altijd een mooi beeld.

Ruimte: Een wandmeubel biedt ruimte voor foto’s, planten en accessoires. Probeer niet de gehele kast te vullen met spullen. Het is belangrijk dat je ook ruimte maakt voor lege plekken, deze plekken brengen rust. Dit oogt tevens ook prettig.

Materialen: Als je gebruik maakt boeken en woonaccessoires, kun je het een speels effect geven door verschillende materialen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld accessoires van papier, metaal, hout, glas en keramiek. Het oogt mooier en rustiger als je de accessoires groepeert en gebruik maakt van verschillende hoogtes.

Kleur: Veel wandkasten hebben een open verbinding met de wand, dat geeft een open structuur. Wil je veel ogen naar de wandkast trekken, dan kun je achter de kast een kleurvlak schilderen.

Opbergen: In een wandkast liggen snel een aantal spullen die niet zo in het zicht hoeven te liggen. Als je een paar mooie dozen of manden aanschaft, kun je daar de spulletjes in opruimen. Dat brengt rust en ziet er ook mooi en overzichtelijk uit. Een wandkast met deuren is natuurlijk ook een optie.

Een TV-wandkast

Zoek je een plek voor jouw televisie en heb je daarnaast ook nog wat opbergruimte nodig? Een TV-wandmeubel is de ideale oplossing. Zo’n wandkast is een echte eyecatcher in jouw woonkamer. Je geeft een kale muur direct veel meer uitstraling. Een TV-wandkast heeft een apart plekje waar de televisie kan staan. Om de televisie heen kunnen dan boeken, foto’s of andere woonaccessoires worden geplaatst.

Een TV-wandkast hoeft niet altijd een hele grote kast te zijn. Er zijn ook kleine TV-wandmeubels, maar met minder opbergruimte. Heb je vragen over de mogelijkheden van een TV-wandkast? Vraag onze medewerkers naar meer informatie. Ontdek onze wandkasten van merken als IN-House, Profijt Meubel, Pronto Wonen en Henders & Hazel online of kom langs in de winkel.

wandkasten-tekst