Industriële wandkasten

Wil jij een stoere en industriële sfeer creëren in jouw interieur? Dan mag de industriële wandkast zeker niet ontbreken! Met onze industriële wandkasten kun jij jouw mooiste industriële en vintage pronkstukken tentoonstellen en jouw persoonlijke stijl terug laten komen. Bekijk onze wandkasten met een industrieel karakter online of kom eens langs in onze showroom.

De industriële wandkast

Bij Löwik Wonen en Slapen vind je een ruim aanbod industriële wandkasten van merken als Feelings, Pronto Wonen, Profijt Meubel en IN.House. Niet alleen geeft een wandkast industrieel de ruimte om jouw mooiste accessoires neer te zetten, maar ook biedt het de nodige opbergruimte voor al jouw spullen. Heb je veel spullen die je graag uit het zicht wil opbergen? Kies dan voor een wandkast met deuren en lades. Een industriële wandkast is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten, van een hoge smalle kast tot aan een brede lage kast. Bedenk van tevoren wat voor jou het meest geschikt is. Wat wil je er in opbergen, wil je ook ruimte voor accessoires en hoeveel ruimte is er beschikbaar in jouw woonruimte?

Wandkast industrieel kenmerken

Een wandkast industrieel heeft een ruw en stoer uiterlijk. De meeste kasten bestaan uit een combinatie van hout en metaal, vaak met een robuust uiterlijk. Kenmerkend voor een industriële inrichting is het gebruik van metaal. Zo zie je volledig metalen wandkasten, maar ook wandkasten met metalen accenten. Denk aan een wandkast industrieel met robuust houten planken en deuren in combinatie met een metalen frame, poten en handgrepen. Het robuuste hout zorgt voor de nodige warmte in een industrieel interieur. Tegenwoordig zien we vaak mangohout terug in een wandkast industrieel. Dit komt doordat het van nature een robuust en natuurlijk uiterlijk heeft. In een modern-industrieel zien we vaak het gebruik van eikenhout. Eikenhout heeft een rustigere uitstraling en een strakkere afwerking. Waar kies jij voor?

Hoe combineer je de industriële wandkast?

Een industrieel interieur bestaat vaak uit meer koude materialen en sobere kleuren. Denk aan beton, baksteen, metaal en leer. Het gebruik van hout en textiel zorgt voor een balans. Deze materialen brengen warmte in het anders koude interieur. Combineer industriële kasten met een groot vintage vloerkleed op een betonnen vloer en een grove geweven plaid op de leren bank. Echte vintage items mogen natuurlijk ook niet ontbreken in jouw industriële wandkast. Denk aan een oude platenspeler, een vintage camera of een industriële lamp uit een oude fabriekshal. Vind je het lastig om een goed balans te vinden in jouw industriële interieur? Onze interieuradviseurs geven je graag vrijblijvend advies. Kom gerust eens langs of maak een afspraak. Bekijk de volledige collectie industriële wandkasten online of kom eens langs in onze showroom voor meer inspiratie! Wandkast industrieel

Alle categorieën