Retro nachtkastjes

Ben je op zoek naar een mooie set vintage of retro nachtkastjes? Retro slaapkamer meubels geven een unieke en warme sfeer aan jouw slaapkamer interieur. De stijl heeft het ontwerp van meubels uit de jaren ‘60 en ‘70, maar dan in een nieuw jasje. Bekijk onze collectie nachtkastjes online of oriënteer je bij ons in de winkel!

Retro woonstijl

De retro woonstijl is een interieurstijl die we veel zagen in de jaren ‘60 en ‘70. Je ziet veel ronde vormen en ronde hoeken in meubels. Kasten en tafels zijn gemaakt van hout of kunststof hebben een slank design en staan vaak op slanke pootjes. Zo zie je ook vaak ronde tafels in een retro interieur. Als accessoires zie je bijvoorbeeld veel gekleurd en gerookt glas in een bolle vorm, bijvoorbeeld vazen maar ook lampen. Ook diverse prints en kleuren ontbreken niet in een retro interieur.

Een nachtkastje retro: stijlvol en functioneel

Wanneer je naar bed gaat, is het natuurlijk fijn als je jouw favoriete boek bij de hand hebt om nog even te lezen voordat je gaat slapen. Een nachtkastje is een ideale opberger voor naast je bed. Hier kun je een lamp op zetten, maar ook je telefoon aan de oplader leggen en een glas water opzetten. We hebben een divers assortiment nachtkastjes in verschillende woonstijlen. Van modern tot klassiek, maar ook natuurlijk en landelijk. Ga voor een opvallend nachtkastje retro en geef je slaapkamer een retro sfeertje. Natuurlijk kun je een nachtkastje in een retro stijl ook combineren met andere woonstijlen. Hou bijvoorbeeld de basis eenvoudig en minimalistisch en gebruik een retro nachtkastje als eyecatcher en sfeermaker. Wil je jouw slaapkamer rustig houden, maar heb je wel een aantal spullen die je bij de hand wilt hebben? Kies dan voor een nachtkastje met een lade of deurtje. Hier kun je alles in opbergen, zo hou je het in je buurt maar wel uit het zicht.

Een vintage nachtkastje of toch een bijzettafel

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker het gebruik van een bijzettafel als nachtkastje. In plaats van een vintage nachtkastje kan een bijzettafel natuurlijk ook! Wil je geen standaard vierkant nachtkastje en hou je de ruimte graag luchtig? Dan kun je ook kiezen voor een mooi rond bijzettafeltje in een vintage of retro stijl. Hier kun je ook je spullen op kwijt als je wekker, een glas water en een mooie sfeerlamp.

Shop jouw retro nachtkastje online of in de winkel

Bij Löwik Wonen & Slapen shop je jouw vintage nachtkastje eenvoudig online. Bestel jouw favoriete retro nachtkastje van merken als Bullcraft en By-Boo online en laat hem thuis bezorgen of haal het op in de winkel. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen in onze showroom, met ruim 40.000 m2 kun jij je hart ophalen aan diverse interieurstijlen en een divers assortiment meubels volgens de nieuwe trends! Wist je dat wij een ruime slaapafdeling hebben waar je terecht kunt voor je complete slaapkamer inrichting?