Oorfauteuils – wat is een oorfauteuil

Oorfauteuils, wie kent ze niet; de fauteuils met de karakteristieke oren. Het is een échte woonkamerklassieker die eigenlijk in ieder interieur tot zijn recht komt. Deze fauteuil, ook wel ‘vleugelstoel’ genoemd, dankt zijn naam aan de ‘vleugels’ bij de hoofdsteun welke qua vorm overeenkomen met het menselijk oor. De fauteuil kan op veel manieren worden uitgevoerd: van modern tot klassiek en ook op het gebied van materiaal zijn er oneindig veel mogelijkheden. Je ontdekt deze fauteuils bij Löwik Wonen & Slapen!

Wat is de functie van de ‘oren’ eigenlijk?

De oorfauteuil, het is een model wat al tijden meegaat. Een echte klassieker in het interieur. Uiteraard de oorvormige hoofdsteun is waar deze fauteuil om bekend staat, maar ook de hoge rugleuning en diepe zit zijn belangrijke kenmerken. De naam oorfauteuil of oorstoel komt voort uit de vorm van de hoofdsteunen. Heerlijk comfortabel luieren of wegzakken met een goed boek, in deze stoel kan het. Door de ondersteuning die de hoofdsteunen bieden is het de perfecte plek om een dutje te doen of lekker onderuit te zitten. Extra voordeel: de hoofdsteunen dempen geluid en houden tocht tegen wat zorgt voor een behaaglijker gevoel. Kortom: de oorfauteuil is de perfecte fauteuil om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld.

Verschillende stijlen oorstoelen

Het maakt niet uit op welke manier de oorfauteuil is uitgevoerd, door de goede ondersteuning en goede voering is de stoel altijd comfortabel om in te zitten. Voor alle woonstijlen is er wel een geschikte oorstoel te vinden.

Oorfauteuil landelijk

De bekendste uitvoering is de natuurlijke of de landelijke stijl, maar tegenwoordig zijn deze fauteuils ook met strakke vormen en trendy patronen uit te voeren in een modern exemplaar.
Een landelijke oorfauteuil is een geweldige aanwist voor jouw interieur. Door het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met natuurlijke kleuren krijgen deze fauteuils direct hun landelijke uitstraling.

Oorfauteuil modern

Ook het onderstel is al gauw bepalend voor de aanblik van een oorfauteuil: een zwart metalen onderstel oogt al snel heel anders dan de klassieke uitvoering en past perfect bij een modern oorfauteuil. Ook op het gebied van stof zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Kies eens voor microleder of velvet, hierdoor krijgt de oorfauteuil al snel een heel moderne look.

Oorfauteuil klassiek

Deze woonkamerklassieker zal nog jaren terug te vinden zijn in het interieur en is een echte blikvanger. Door zijn sierlijke of juist elegante pootjes, gecaptioneerd en perfecte zitcomfort is deze oorstoel tijdeloos. Creëer een sfeervolle zitplaats door het toevoegen van een sierkussen of mooi plaid en plaats een voetenbankje of een bijpassende hocker voor een compleet plaatje.

Engelse oorfauteuil

Om de engelse stijl toe te passen op een oorfauteuil worden de randen van het fauteuil mooi afgewerkt met siernagels en bijzondere stiknaaden. Een van de bekenste uitvoeringen hiervan is de typische Engelse chesterfield oorfauteuil. Plaats dit mooie fauteuil in jouw interieur en creeër meteen een lifestijl country look. De Engelse fauteuil kan ook heel goed worden gecombineerd in een landelijk moderene woonkamer.

Een oorfauteuil in verschillende materialen en kleuren

Naast verschillende stijlen is het ook mogelijk om de oorstoelen uit te voeren in allerlei diverse materialen en kleuren. Hierdoor kun je de perfecte match voor jouw interieur samenstellen. Een oorfauteuil trekt al snel de aandacht in het interieur. Hierdoor kun je er voor kiezen om óf deze juist nog meer op te laten vallen of te kiezen voor een neutralere uitvoering waardoor de stoel meer opgaat in het interieur. In het eerste geval is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een opvallende kleur of juist een specifieke stof. Wanneer je het juist neutraal wilt houden, is het mogelijk de stoel uit te voeren in wat meer standaard stoffen en kleuren voor een mooi samenhangend geheel in het interieur. Ga bijvoorbeeld voor een oorfauteuil van leer of juist een stoffen oorfauteuil, er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Een oorfauteuil kopen bij Löwik Wonen & Slapen

Bij Löwik Wonen & Slapen hebben we een divers aanbod oorfauteuils die naar wens zijn samen te stellen en uit te voeren. Ontdek het aanbod oorfauteuils van onder andere Kare Design, Pronto Wonen, INHOUSE en Het Anker online of in de showroom. We hebben oorstoelen in allerlei prijsklassen waardoor er voor iedereen een (betaalbare) stoel te vinden is. Voor goedkope oorfauteuils bezoek je het beste onze outlet, hier staan meubels die voor hoge kortingen weg mogen. Op de grootste woonboulevard van Oost-Nederland adviseren onze interieuradviseurs je graag over de verschillende mogelijkheden voor een oorfauteuil in jouw interieur.

Alle categorieën