Houten dressoirs

Ben jij op zoek naar een hout dressoir? Dan ben je bij Löwik Wonen & Slapen aan het juiste adres! Een houten dressoir komt voor in vele vormen, houtsoorten en stijlen. Of je nu op zoek bent naar een dressoir van hout in een retro, industriële of een landelijke woonstijl, bij ons slaag je gegarandeerd!

Verschillende houtsoorten voor houten dressoir

Dressoirs worden van verschillende soorten hout gemaakt, ieder met hun eigen karakter en eigenschappen. Zo zie je teak bijvoorbeeld terug in landelijke interieurs, en grenen dressoirs in een Scandinavische stijl. Tegenwoordig zie je veel teakhouten meubels voor binnen en buiten. Een teak dressoir is erg duurzaam. Het hout hoeft niet behandeld te worden, omdat teak van zichzelf een vettig houtsoort is. Van nature heeft teak een goudbruine kleur. Naast teak hebben we ook dressoirs van mangohout. Dit houtsoort is afkomstig van de mango fruitboom. De boom wordt pas gekapt op het moment dat de vruchtproductie minder wordt. Ook vanwege de vrucht worden de bomen continue geplant. Dit zorgt ervoor dat een dressoir mangohout heel milieuvriendelijk is. Mangohout heeft een wisselend uiterlijk, zo is de kern goudbruin maar kan het hout ook een gelige of roze kleur hebben. Tot slot hebben we enkele steigerhout dressoirs, steigerhout wordt over het algemeen veel voor buitenmeubels gebruikt. Een grenen dressoir komt minder vaak voor, maar ook dat bieden wij aan in ons assortiment. Grenen werd vroeger veel gebruikt, tegenwoordig zie je vooral veel eikenhouten dressoirs.

Dressoir eikenhout

Eikenhout is wel het meest gebruikte houtsoort voor meubels. Dit komt doordat eikenhout een erg massief en sterk houtsoort is en daarom ook zeer geschikt is voor meubels. Een eiken dressoir is in diverse kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een matte laklaag, wat het dressoir een beschermlaag en een iets andere kleur geeft. Een dressoir eiken is verkrijgbaar in een matte laklaag, maar kan ook afgewerkt worden met een dekkende kleur, bijvoorbeeld een dressoir hout wit met een witte laklaag. Een eikenhouten dressoir zie je in alle interieurstijlen terugkomen. Dit komt doordat het materiaal makkelijk te bewerken is, waardoor je hier eenvoudig stijldetails in kunt verwerken.

Lamulux dressoir houtlook

Naast de verschillende echte houten dressoirs, zijn er ook dressoirs met een houten look en feel. Lamulux is een verbeterde versie van melanine: een soort kunststof hars dat op MDF aangebracht wordt. Het is sterk materiaal en onderhoudsvriendelijk. Een melanine dressoir met houtlook is krasvrij en slijtvast. Tevens trekt er geen vocht in en is het heel eenvoudig af te nemen. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt. Door de structuur en de details oogt het als massief hout.

Dressoir hout kopen

Koop je nieuwe houten dressoir en alle andere meubels eenvoudig bij Löwik Wonen & Slapen. Kom langs in onze showroom en doe inspiratie op of koop je dressoir hout eenvoudig online! We hebben een ruim en divers assortiment meubels van merken als Xooon, Profijt Meubel, Henders & Hazel, Feelings, IN.House, Baenks, Pronto Wonen en meer! Hout dressoir

Alle categorieën