Interieurtrend: Walnoothouten meubelen

Een opkomende trend die we dit najaar en in 2024 gaan zien is de interieurtrend walnoothouten meubelen. Deze duurzame houtsoort was al jarenlang erg populair in de klassieke woonstijl. Steeds meer mensen laten deze terugkerende trend weer vaker voorbij komen in de moderne woonstijlen.

Een vleugje retro

Veel mensen zullen bij walnoothout denken aan de jaren 60 en 70, waar bruine meubelen niet weg te denken waren. Nu de woontrend Retro weer terug komt, gebeurt dit ook met de walnoothouten meubelen. Walnoothout zien we niet alleen bij de retro woonstijl, maar ook bij andere woonstijlen terug.

walnoothouten dressoir

Kenmerken van walnoothout

Walnoot is een symbool van kracht en levensduur. De walnootboom is een majestueuze boom die wel meer dan 30 met hoog kan worden. Walnotenhout heeft een prachtige nerftekening en een diepe, warm bruine kleur – variërend van licht tot donker.

Walnoothout is een duurzame houtsoort. Dit komt doordat het een langzaam groeiende boom is hardhout produceert. Notenhout kent een hogere dichtheid dan bijvoorbeeld eikenhout. Het hout vervormd hierdoor niet snel bij kou of hitte en is rotbestendig.

Doordat het hout minimaal werkt is het bestand tegen krassen en scheuren. Ondanks dat het hout hard is, kan walnoot makkelijk gebogen en bewerkt worden. Een massief houten meubelstuk is bij schade dan ook gemakkelijker te herstellen dan meubelen met een fineer afwerking.

Een warme en luxe uitstraling

Doordat walnoot een diepe, donkere kleur heeft brengt het veel warmte en gezelligheid in huis. Hoe ouder het hout, hoe dieper de kleur en hoe kenmerkender de nerven worden. De natuurlijke schakeringen in het oppervlak zorgen voor een krachtig karakter. Dit draagt bij de warme en luxe sfeer in je interieur.

Walnoothout is goed toe te passen in verschillende woonstijlen. We zien dan ook steeds vaker Scandinavisch design gemaakt van walnotenhout. Combineer het met lichte kleuren en simpele organische vormen voor een minimalistische look.

Als je juist de retro look wilt versterken dan combineer je walnotenhout juist met opvallende kleuren en prints. Dit zorgt voor een mooi contrast en complimenteert je meubelstuk. Door de combinatie met verschillende materialen zoals wol, velvet en plastic creëer je een eigentijds en eclectisch geheel.

Walnoothouten meubelen

Doordat walnoot makkelijk kan worden bewerkt, is het populair met houtbewerkers en meubelmakers. Van walnoothout kan van alles worden gemaakt. Denk aan wandkasten, dressoirs, tv-meubelen, tafels en stoelen. Je vindt walnoothouten meubelen in diverse woonstijlen. Zo vind je altijd een walnoothouten meubelstuk dat perfect bij jouw interieur past.

Wil je juist niet een opvallend houten meubelstuk in huis hebben? Dan is walnoot erg geschikt voor woonaccessoires en klein meubelen. Ga je voor een mooie lamp of een subtiele bijzettafel van walnoothout?

Pas walnoothout toe in de keuken

Walnoothout is niet alleen voor meubelen en accessoires geschikt. Het kan ook goed gebruikt worden in de keuken. Een keuken met walnoothouten fronten geeft een warme en uitnodigende uitstraling. Zorg wel dat je het hout goed verzorgd en onderhoud. Zo kun je jarenlang genieten van jouw walnoothouten keuken.

Walnoothouten meubelen kopen

Zoek je een walnoothouten meubel, woonaccessoires of keuken? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim en gevarieerd aanbod – van klassiek tot modern. Kom langs in de showroom en ontdek ons assortiment walnoothouten meubelen.

Notenhout is wat duurder in aanschaf, maar kan met goed onderhoud lang mee gaan. Onze deskundige adviseurs geven je graag advies over notenhout en onderhoud van jouw meubel of keuken. Kom langs in de showroom of maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

Goedkope walnoothouten meubelen

Ben je op zoek naar goedkope walnoothouten meubelen? Kies dan voor meubelen met een walnoothouten look. Toch liever echt notenhout? Neem dan eens een kijkje in onze meubeloutlet. Je vindt hier een groot aanbod meubelen en woonaccessoires voor scherpe prijzen.