Zijde dekbedovertrekken

Creëer een fijne en warme sfeer in jouw slaapkamer met een mooi dekbedovertrek. In ons assortiment vind je diverse dekbedovertrekken, waaronder zijde dekbedovertrekken. Zijde dekbedovertrekken hebben een mooie en luxe uitstraling. Daarnaast hebben ze een goede kwaliteit en zijn ze erg duurzaam. Zo kun je lekker lang genieten van jouw zijde dekbedovertrek.

Hoe wordt zijde gemaakt?

Zijde, afkomstig van de zijderups, is een bijzondere en zeer sterke stof. Veel mensen vinden een zijde dekbedovertrek heerlijk, maar hoe wordt zijde eigenlijk gemaakt? Vroeger stond het bekend als een luxe stof dat alleen welgestelde mensen konden kopen. Het koste vroeger veel moeite om de stof te maken, maar het gaf wel een mooi resultaat. De cocon waar de rups zich in wil verpoppen, wordt gebruikt voor het maken van dekbedovertrekken, dekbedden, kleding en andere textiel. Wanneer de zijderups uiteindelijke klaar is om te verpoppen, wordt de cocon in een hete oven of heet water gegooid. De cocon wordt via het begin van het zijde draadje langzaam en draaiend uiteengerafeld. Uiteindelijk houd je dan een lange draad over. Jouw zijde dekbedovertrek is dan nog niet af, maar het beginproces is kort uitgelegd.

Een zijde dekbedovertrek kopen

Toe aan een nieuw dekbed overtrek? In ons assortiment vind je diverse zijde dekbedovertrekken. Zijde dekbedovertrekken voelen lekker licht en comfortabel aan. In de zomer voelt het dekbedovertrek luchtig en koel aan en in de winter heerlijk warm, doordat het dekbedovertrek goed isoleert. Daarnaast is een zijden dekbedovertrek ideaal voor mensen met een huismijt-allergie, want zijde trekt heel weinig stof aan. Zijde dekbedovertrekken moeten op een lage temperatuur gewassen worden en gebruik daarnaast een wasmiddel dat geschikt is voor zijde. De glans van een zijde dekbedovertrek kan wel minder worden door het wassen, maar dat is gangbaar.

Zijde en satijn

Zijde en satijn hebben dezelfde look, maar er zit wel een verschil tussen. Satijn wordt namelijk op een bepaalde manier geweven en kan van veel stoffen worden gemaakt, bijvoorbeeld katoen, polyester, zijde of bamboe. De glans ontstaat doordat de garen dicht op elkaar geweven worden. Zijde daarentegen is echt een materiaal, afkomstig van de zijderups.

Diverse zijde dekbedovertrekken

Onze zijde dekbedovertrekken zijn in diverse kleuren en maten. Geef jouw slaapkamer een luxe uitstraling met een zijde dekbedovertrek in een licht bronzen kleur. Toe aan iets opvallends? Ga voor een mooi roze dekbedovertrek. Naast de diverse kleuren zijn onze dekbedovertrekken ook verkrijgbaar in diverse maten. Bekijk goed welke maat dekbedovertrek je nodig hebt. Wil je meer weten over zijde dekbedovertrekken? Kom eens bij ons langs! Onze slaapexperts helpen jou graag verder.