Woontrend 2022: Urban 90’s

De tijd van popmuziek, neonkleuren en technologische ontwikkelingen: de nineties! Deze nostalgische periode keert terug in het interieur in 2022 door middel van felle kleuren en strakke vormen. Maar hoe pas je dit nou toe in de hedendaagse woning? Via onderstaande blog praten we je helemaal bij over de Retro en Urban 90’s woonstijl.

Terug naar de jaren ’90

Waan je terug in de tijd met neonlicht, kleuren zoals knalblauw, felgeel en gifgroen en natuurlijk street art: dé dingen die de jaren ’90 kenmerken. Ervaar de nineties met gebruik van grafische patronen in huis door bijvoorbeeld het gebruik van vloerkleden met dit design of bijzettafels die op deze wijze zijn ontworpen zoals in de collecties van Karé Design. De woonstijl staat bekend om het gebruik van koele en ruige materialen zoals beton en staal en rechte en strakke lijnen. Verwacht dus zeker geen design houten eettafel en teddy stoffen maar kies voor strakke meubels en plastic elementen in vrolijke kleuren.

Retro maakt een comeback

Retro en vintage meubels en accessoires zijn anno 2022 weer helemaal in. Grafische stijlen met cijfers, letters en lichtbakken maken jouw 90’s interieur helemaal compleet. Neem eens een kijkje tussen de originele collectie wanddecoratie van Urban Cotton waar in veel designs grafische patronen terugkomen. Kies voor woonaccessoires met opvallende kleuren en voor hysterische verlichting, trek bijvoorbeeld die oude lavalamp van zolder en geef ‘m een prominent plekje in jouw hedendaagse interieur.

Wil je toch een wat minder uitgesproken interieur? Combineer dan de urban-look uit de 90’s met andere trends uit 2022! In plaats van strakke en harde lijnen kun je bijvoorbeeld kiezen voor meubels met ronde en organische vormen. Kies voor een opvallende kleur passend bij het totaalplaatje, of een natuurlijke kleur waardoor de accessoires en overige meubels er juist weer uitspringen.

Ook het terugkomende verhaal over een duurzaam interieur is eenvoudig toe te passen in een nineties-interieur. Kies voor het hergebruiken van oude meubels en accessoires of ga voor een interieur met gerecycled materiaal zoals glas en gerecycled hout. Daarnaast is er in elk interieur behoefte aan groen: haal dus eenvoudig een stukje natuur in huis door het gebruik van planten.